Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Deilig nytt. Torsdag er det mye godt å sikre seg på Polets syv spesialbutikker, blant annet disse.

Deilig nytt. Torsdag er det mye godt å sikre seg på Polets syv spesialbutikker, blant annet disse.

Loire-høydepunkter i kø

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Torsdag slipper Polets spesialbutikker 159 nye viner fordelt på 19.133 flasker. Vi har testet halvparten, og her er våre favoritter.

Loire har tatt opp kampen med Burgund og Bordeaux. Regionen er nærmest blitt glemt i kjølvannet av de to kjempenes suksess det siste tiåret. Men Loire gjennomgår en renessanse, og torsdag lanserer Polets spesialbutikker over 90 nye viner fra regionen, som for første gang har fått sitt eget slipp.

I tillegg er det mulig å sikre seg 2014-årgangen fra Chablis, den siste store på noen år, siden regionen har hatt to vanskelige år. For ikke å snakke om vårfrosten som igjen invaderte hardt prøvede Chablis for noen uker siden og allerede skaper store utfordringer for årets sesong.

Mye mer

For Loire er så mye mer enn Sancerre og Pouilly-Fumé. Noen av de beste hvitvinskjøpene på markedet akkurat nå kommer fra Loire, nærmere bestemt fra Muscadet. Vinene fra den vestligste delen av Loire er merkelig lavt priset, kvaliteten tatt i betraktning. Muscadets mineralske, tørre og slanke stil har, kombinert med lav alkohol og lagringsevne, evnen til å ta opp kampen med både med viner fra Chablis og Tyskland. I tillegg har Loire hatt to strålende årganger i 2014 og 2015, noe som er med på å gi vinene det lille ekstra løftet.

Etter å ha smakt meg igjennom rundt halvpartene av vinene som lanseres torsdag, er det særlig dem fra produsentene Grand Mouton, Eric Morgat, Romain Guiberteau, Gerard Boulay og ikke minst unge og svært lovende Thibaud Boudignon som står igjen som strålende eksempler på hva vi kan vente fra Loire i fremtiden. I tillegg til vinene fra mer kjente Paul Prieur, Gunther-Chereau og Dagueneau er det mye godt å sikre seg på Polets syv spesialbutikker. Men køskaperne blir nok også denne gang vinene fra Chablis-produsentene Raveneau og Dauvissat, noe som for så vidt er forståelig nok siden prisene på disse vinene er mye mer sympatiske i Norge enn i resten av verden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.