20 på topp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Gode nyheter. Et knippe av de beste vinkjøpene du kan gjøre i mars. Molsino 2011 fra Nervi, L'Ardice 2014 fra Domaine des Guyons, La Gazzara 2016 fra Castell'in Villa, Tre Confini 2015 fra Torraccia og Vers le Nord 2014 fra Mas Amiel.

Gode nyheter. Et knippe av de beste vinkjøpene du kan gjøre i mars. Molsino 2011 fra Nervi, L'Ardice 2014 fra Domaine des Guyons, La Gazzara 2016 fra Castell'in Villa, Tre Confini 2015 fra Torraccia og Vers le Nord 2014 fra Mas Amiel.

Vi har testet i overkant av 600 viner som slippes på Polet 3. mars. Her er de 20 absolutt beste kjøpene.

Med 64 nye viner i hyllene og rundt 500 nyheter i Polets bestillingsutvalg, i tillegg til alle dem som endrer årgang, er det mange vinøse godbiter som slippes.

Blant hyllevarene har Polet to temaer i mars, og det lykkes forsåvidt godt med begge.

Hele 11 viner laget av druen chenin blanc fra Loire i Frankrike, Stellenbosch i Sør-Afrika og California i USA lanseres i Polets basissortiment. Her er det mye godt å velge blant, særlig fra Loire og USA, selv om de beste fra Sør-Afrika glimrer med sitt fravær.

Det andre temaet er viner fra Nord-Piemonte, et område som lenge har stått i skyggen av Barolo og Barbaresco i sør. Hele ti viner kommer fra disse små og historiske appellasjonene ved foten av Alpene. Flere av dem er virkelig gode kjøp, da de jevnt over koster mindre enn dem fra lenger sør i regionen. I tillegg er de mer delikate og tilgjengelige smaksmessig – og perfekte til påskelammet, som snart skal på bordet.

Stort fra Storbritannia

I Polets bestillingslister er det også en rekke strålende nyheter. Han som markerer seg mest, er Markus Molitor, stjerneprodusenten fra Mosel, som slår til med 34 nye viner i mars fra den fabelaktige 2015-årgangen. Fra tørt til søtt, alle fantastiske på hver sin måte.

Årets første roséviner har også så smått begynt å komme. Blant dem imponerer Castell'in Villa fra Toscana stort sammen med Trediberri fra Piemonte.

En annen gledelig nyhet er at Nyetimer fra Storbritannia endelig blir å finne på det norske markedet. De har gjennom flere år levert de beste musserende vinene fra landet, så gode at de kan ta opp kampen mot de beste i Champagne.

Les om resten av marsnyhetene på Smak.no

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner