Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Amerikansk rødvinskupp

Tekst
My Wine Pinot Noir 2013, er et amerikansk rødvinskupp og en strålende rødvin å ta med seg inn i sommeren. Foto:

My Wine Pinot Noir 2013, er et amerikansk rødvinskupp og en strålende rødvin å ta med seg inn i sommeren. Foto:

En superelegant vin fra Sonoma Coast er et godt eksempel på den nye retningen blant Californias pinot noir-viner.

Rajat Parr, den indiskfødte restaurantmannen som står bak vingårdene Sandhi Wines og Domaine de la Côte, begge i Santa Barbara, har laget vinen med det noe uflatterende navnet My Favourite Pinot Noir 2013. Bak navnet skjuler det seg likevel en svært vellaget pinot noir. Vinen viser seg å være et godt og ikke minst rimelig eksempel på skiftet som skjer blant delstatens druedyrkere og vinprodusenter, mot et friskere og kjøligere uttrykk av druen.

Les også: Californias grensesettere.

Rajat Parr er i tillegg grunnlegger av nonprofit-organisasjonen In Pursuit Of Balance (IPOB), sammen med Jasmine Hirsch. Organisasjonen ble etablert i 2011, og hensikten var å ta opp temaet om balanse i delstatens chardonnay- og pinot noir-viner blant regionens produsenter og andre bransjeaktører.

Druene til My Favourite Pinot Noir 2013 kommer fra Evening Land sin vingård i Occidental, Sonoma Coast. Druene har gitt en forfriskende rødbærpreget vin med god syrestruktur og lette tanniner – en perfekt rødvin å ta med seg inn i sommeren.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.