Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Nå kan det være lurt å sikre seg disse flaskene fra Chablis

Tekst
Flasker i kjelleren til Caves Duplessis. Foto: Helge Hansen

Flasker i kjelleren til Caves Duplessis. Foto: Helge Hansen

Etter denne årgangen kan det bli lenge til vi ser denne kvaliteten til samme pris.

Nå kan du sikre deg noen virkelige godbiter fra den kvalitetsterke 2014-årgangen i Chablis. Det kan bli den siste mulighet på et par år, og det betyr at det kan lønne seg å planlegge sommeren 2017 og 2018 allerede nå.

Årets innhøsting i Chablis var av det begredelige slaget da landsbyens vinmarker gjennom året hadde blitt plaget av frost, haglbyger og råte. Flere produsenter vi har snakket med forteller at avlingen er ned med godt over 50 prosent. Det betyr at prisene mest sannsynlig kommer til å gå opp for de få flaskene som kommer på markedet av Chablis beste viner.

Les også:Moden bordeaux til 259 kroner? Ja, det er mulig

Da er det gledelig at tre av 1er Cru vinene fra Caves Duplessis nå er å finne i Vinmonopolets bestillingsliste, og det til noen svært gode priser. Lilian Duplessis lager klassiske viner med en imponerende konsentrasjon og lengde. Montmain 2014 kommer fra en liten plott med over 60 år gamle vinstokker og viser flott kompleksitet og lagringsevne. Et realt røverkjøp til 269 kroner. Dette er 1er Cru med Grand Cru-kvalitet.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.