Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Toskanske sommerminner

Tekst
Modne sangiovesedruer som soler seg i Toscana. Foto:

Modne sangiovesedruer som soler seg i Toscana. Foto:

Forleng sommeren med toskanske rødviner.

Toscana er et yndet reisemål om sommeren. Og mange har i løpet av de siste månedene blitt bedre kjent med områdets viner. De fleste rødvinene fra Toscana er av druetypen sangiovese.

Ny vinkatastrofe i Østerrike

Denne kamelonen av en rødvinsdrue står bak elegante og syrerike chianti, strukturerte vino noblie di montepulciano, fruktige rosso di montalcino og sammensatte brunello di montalcino.

Men uansett hvilket område eller priskategori man måtte foretrekke, lager sangiovese perfekte matviner. Med en frisk syre, klar og ren frukt kombinert med tydelige tanniner har vinene det som skal til for å la seg kombinere med smaksrikt kjøtt. Gjerne fra lam eller okse som også har et fint fettinnhold, og som trenger både syre og tanniner i en vin.
Vi har testet sommerens nyheter fra Toscana, som hovedsakelig består av rødvin, og noen få hvitvin og rosévin.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.