Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kremen av vin fra USA

Tekst
Det er ikke langt mellom Sonoma og Napa, men vinenes er det stor forskjell på. Foto: Sune Eriksen.

Det er ikke langt mellom Sonoma og Napa, men vinenes er det stor forskjell på. Foto: Sune Eriksen.

I morgen tidlig kan noen Nord-Amerikas aller beste viner bestilles på Vinmonopolet.

Vinprodusenter som Kistler, Ridge, Littorai, Lioco, Ojai, Au Bon Climat, Occidental, Domaine de la Cote, Knez, Scherrer, Tyler, Antica Terra og Jadots Résonance kommer alle med et begrenset antall flotte viner. Så her kan det lønne seg å være klar på Polets nettbutikk fra klokken 08 i morgen tidlig.

Flere av vinene har aldri vært på markedet i Norge tidligere. I tillegg blir det relansert 180 flasker med Kistler Sonoma Coast Pinot Noir 2013 og 140 flasker med Kistler Russian River Pinot Noir 2013.

Særlig er det vin laget av druene pinot noir og chardonnay som dominerer, og da fra produsentene som klarer å begrense alkoholene i vinene i tillegg til å modererer eikebruken. Samt den hele klassiske rangen til kultprodusenten Ridge.

Ridge med Paul Draper i spissen leverer alltid varene, og lager år ut og år inn noen av de mest klassiske og lagringsdyktige vinene fra USA. Fra deres enkleste zinfandel, til deres cabernet og chardonnay. Og ikke minst toppvinen Monte Bello og deres merlot som blir lansert for første gang i Norge.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.