Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ingen lager bedre hvitvin til denne prisen

Tekst
Sabine Mosbacher og Jürgen Düringer lager en rimelig og svært god vin fra Pfalz Foto: Hampus Lundgren

Sabine Mosbacher og Jürgen Düringer lager en rimelig og svært god vin fra Pfalz Foto: Hampus Lundgren

Mosbachers Riesling Trocken 2013 er det beste hvitvinskjøpet på vinmonopolet akkurat nå.

- Vi vil ha masse frukt i vår Riesling Trocken, forteller Sabine Mosbacher der hun står over en et kar med druer nedkjølt av tørris. Kaldmaserasjonen før druene føres inn i gjæringstankene gir vinen en intens, klokkeklar og fersk aroma.

Det er to timer siden de siste druene fra innhøstingen 2014 er kommet i hus. Sabine Mosbacher og mannen Jürgen Düringer er tredje generasjon drivere av vinhuset Georg Mosbacher i landsbyen Forst i tyske Pfalz.  En ny produksjonshall stod ferdig for to år siden, og ligger tett på noen av landets høyest verdsatte vinmarker.  Vinene fra eiendommen har aldri vert bedre. Aldri mer presise.

- Vi er ferdig to uker tidligere enn i normalt, forteller Düringer når han kommer inn porten med avskårne grønne planter i hånden. Han puster lettet ut. – Det har vært et vanskelig år på grunn av alt regnet og varmen. Men det gikk bra til slutt, sier han med et stort smil om munnen. Ekteparet planter 40 ulike vekster mellom druerankene i skråningen bak eiendommen. Grosses Gewächs (grand cru) markene ligger tett, og ekteparet har gradvis kjøpt seg opp til dagens 20 hektar med vinmark. Flere av markene var dårlig drevet når de tok over. – Vi har nyplantet mye fordi vinmarkene hadde dårlig struktur, forklarer Mosbacher.  Jesuitengarten ble kjøpt for i 2009 - og de eksisterende plantene røsket rett opp. Pechstein ble plantet på nytt etter 2012-årgangen.

Nå er det husets enkleste riesling som imponerer oss aller mest. Til 125 kroner på vinmonopolet er dette et realt røverkjøp av en vin. En rekke av av Mosbachers toppviner blir lansert i spesialbutikkene i april.

Les mer om mat og drikke på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.