Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Årets ferskeste roséviner

Tekst
Rosévin er våren og sommerens store slager Foto: (c) Matteodini | Dreamstime.com

Rosévin er våren og sommerens store slager Foto: (c) Matteodini | Dreamstime.com

Marsnyhetene:De siste 15 årene har nordmenns rosévinkonsum økt med over to millioner liter. Her er nyhetene.

Salget av rosévin utgjorde den kraftigste veksten blant svakvinene i fjor. Mens salget av vin på polet generelt bare økte med 0,5 prosent, så økte salget av rosevin med hele 16,8 prosent fra året før. Mer enn noen annen svakvin.

Blant rosévin-landene så er Frankrike klart størst med sine 820.000 liter solgt foran Italia på 402.000 liter. Etter det kommer USA og Spania.

I fjor drakk vi nordmenn 2.211.000 liter rosévin, sammenlignet med 186.000 liter i 2000. Som er et strekt bevis på at ikke bare kvaliteten og tilgangen har økt i rosévinskategorien. Men også folks kjennskap til rosévin som noe annet enn en vandig og slapp rosablek væske en kun fortærte på sommerferie i Sør-Frankrike.

Her er årets første rosévin-nyheter, med hovedvekt på den ferskeste årgangen.

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.