Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bedre hvitviner fra Spania

Tekst
Spania lager stadig bedre hvite viner. Foto: Merete Bø

Spania lager stadig bedre hvite viner. Foto: Merete Bø

Rødvinslandet Spania lager stadig bedre og mer egenartede hvite viner.

Høytliggende vinmarker i Bierzo pløyes med okse. Foto: Gregory Perez

Høytliggende vinmarker i Bierzo pløyes med okse. Foto: Gregory Perez

Bierzo-vinmaker Gregory Perez har laget en fyldig og karakterfull Brezo Blanca 2015. Vinen er laget av 80 prosent godello-druer fra små plotter dyrket på en variasjon av kalkholdig leire og steinrikt jordsmonn i Carracedo, Valtuille og Villafranca del Bierzo – samt 20 prosent debina-druer fra gamle stokker.

Les også:Ny vinkatastrofe i Østerrike.

Hvitt fra sherry-land

Blant de nye spanske hvitvinene finner vi også et godt kjøp fra Bodegas Izadi i Rioja, samt en egenartet hvitvin fra Equipo Navazos i sherry-regionen Jerez. Florpower 2012 er laget av 100 palomino-druer som ikke er styrket med alkohol, men som har modnet 30 måneder under det beskyttende gjærlaget flor. Dette er andre tapping av denne vinen fra Equipo Navazos, og er et kvalitetsmessig løft sammenlignet med den forrige.

Beste kjøp:

88

Navn: Brezo Blanca 2015

Produsent: Mengoba , Castilla y León , Spania

Pris: 179,60 Varenummer: 2927201 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: JP Wine AS

Duft av varme epler og blomster med hint av gjær og brødbakst. Fyldig og syrlig frukt på smak med god konsentrasjon og et lett bakstpreg. Balanserende tørrstoffer og frisk syre i finish. BDK

88

Navn: Vina Izadi Blanco 2013

Produsent: Bod. Villabuena , Rioja , Spania

Pris: 179,90 Varenummer: 4599401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Better Wines AS

Dufter av mineraler, modne epler og salt. Fyldig og lett moden frukt på smak med en frisk syre og nerverik finish. Lang og tørr med en kjølig utgang. MB

Under annonsen følger flere spanske hvitvinsnyheter

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.