Den amerikanske forfatteren og aksjeanalytikeren Robert Prechter mener i ramme alvor at verdensøkonomien kommer til å kollapse i en grad som får Depresjonen på 1930-tallet til å fortone seg som en liten korreksjon.

Basert på en teknisk analyse utført etter den såkalte Elliott wave-teorien (se faktanotis til høyre), står verdensøkonomien foran en nedgangsperiode som nesten vil utradere verdiene i alle verdens finansmarkeder.

Prechter, som oppnådde nærmest guru-status på 80-tallet etter en del riktige spådommer om store svingninger i markedet, anbefaler folk å komme seg ut av aksjemarkedene og heller ha verdiene i kontanter.

Vinteren kommer!
I en artikkel i The New York Times forrige uke, uttaler han:

- Det jeg sier er: Vinteren kommer. Kjøp deg en varm jakke. Andre anbefaler folk å gå nakne. Hvis jeg tar feil, lider du ingen last. Hvis de tar feil, er du død, sier han til avisen.

Dersom teorien hans, eller dommedagsprofetiet om du vil, slår til, vil Dow Jones, som i dag står like under 10.000 poeng falle til under 1.000 poeng i løpet av en periode på fem, seks år. Samtidig vil verden bli preget av depresjon og deflasjon, slik at de som følger hans råd om å heller ha verdiene i kontanter får enorme muligheter.

- For før eller siden, vil nedgangen legge grunnlaget for en av de beste investeringsmulighetene noensinne, sier han til The New York Times.

Intervjuet med Robert Prechter har startet en heftig diskusjon på DN.nos debattforum.

Les også: Spetalen varsler slutten for kapitalismen

- La landene gå konkurs


- Alt kan kollapse i morgen

- Finanskollaps først i 2010

<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b>

<b>Her kommer den neste finanskrisen - ganger ti</b>

<b>- Kjøp traktor og gull</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.