Oslo Børs falt videre torsdag ettermiddag, der ferske tall for nye søkere til ledighetstrygd i USA og fallende forventningsindeks blant innkjøpssjefene i USA trakk hovedindeksen ytterligerer ned.

Les også: Innkjøpssjefene nøler og Jobbtall skuffer

Dagens vinner var utvilsomt videokonferanseselskapet Tandberg TAA. Den amerikanske it-giganten Cisco legger inn bud på selskapet med en budpremie på 11 prosent.

Les også: Byr 17 mrd. for Tandberg

Aksjen steg godt over budkursen fra start, men falt senere tilbake og endte dagen opp 10,99 prosent på 153,50 kroner, det samme som Cisco byr for aksjene i selskapet.

Analytiker Frank Maaø i DnB Nor Markets kaller budet et skambud, og mener det hadde vært mer rimelig fra en private equity-aktør, men at en industriell aktør med klare synergier bør kunne bla opp mer.

Torsdag ettermiddag kalte Tandberg og Cisco inn til pressekonferanse der de kappes om å rose hverandre.

Les også: Halvorsen får gullkortet

Tandberg-aksjen ble dagens mest omsatte på 2,139 milliarder kroner, mer enn dobbelt så mye omsatt som StatoilHydro på 1,082 milliarder kroner.

Selger Metvix
Legemiddelselskapet Phoitcure ble også en av dagens vinnere.

Nyheten om at Photocure har inngått en avtale med Galderma om salg av legemiddelet Metvix for 51 millioner euro, sendte aksjen opp 6,32 prosent til 37 kroner som er ny årsbeste. På det høyeste ble aksjen omsatt til 41,20 kroner i dag. Aksjen har steget kraftig det siste halvåret, så langt i år har aksjen steget 68 prosent.

Les også: Photocure selger Metvix

DNO ned igjen
Oljeselskapet DNO har svingt mye på børsen siden handelen ble satt igang igjen for én uke siden, etter at det mandag i forrige uke ble kjent at selskapet kastes ut av Kurdistan.

Les også: Stenger DNO ute av Irak

Aksjen kom kraftig ned forrige uke, men har hentet seg noe inn igjen, men fortsatt langt under nivåene fra før aksjen ble pauset.

Torsdag stupte aksjen fra børsstart etter avsløringen i Dagens Næringsliv om at selskapet skal ha et krav på 3,1 milliarder kroner rettet mot seg av en av partnerne på det svært attraktive Tawke-feltet som ikke fikk godkjenning av de regionale kurdiske selvstyremyndighetene (KRG) til å være med videre.

Les også: Partner krever 3,1 milliarder

DNO avviser imidlertid i en melding før børsåpning at voldgiftsaken med Ansan Wikfs Investment Company Limited har noe med utestengningen i Kurdistan å gjøre, og at saken dermed ikke får betydning for om DNO greier å komme seg inn igjen i nord-Irak.

Aksjen hentet seg noe inn igjen utover dagen, og ble handlet til 3,95 kroner på slutten av dagen. Det ga en nedgang på 2,73 prosent. Det er tredje dagen på rad DNO faller.

Oljen ned
Oljeprisen steg rundt fire dollar fatet onsdag kveld etter at nye lagertall ble offentliggjort. Oppgangen kom trolig som følge av styrket bensinetterspørsel og på tross av at det fortsatt er bygging i destilatlagrene.

Etter onsdagens voldsomme oppgang, korrigerer oljeprisen noe ned igjen torsdag. Nordsjø-olje med novemberlevering faller 0,1,08 dollar til 67,99 dollar fatet. WTI-olje med levering i samme måned koster 69,59 dollar, en nedgang på 1,02 dollar.

StatoilHydro falt 1,62 prosent til 127,70 kroner.

Hovedindeksen endte ned 1,42 prosent til 318,87 poeng og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 7,017 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.