Dette fremkommer i en ny undersøkelse ledet av professor Rolf Rønning ved Høgskolen i Lillehammer. Undersøkelsen ble gjennomført like etter Birkebeinerrittet i 2010. Hele 1.738 har svart.

- Svarprosenten ligger over 50 prosent, og det er veldig høyt sammenlignet med tidligere undersøkelser, sier Rønning til DN Aktiv.

Resultatfokus
Undersøkelsen viser at resultater er viktig for deltakere i Birkebeinerrittet. To av tre oppgir at resultatet er viktig, og dette er et høyere tall enn for rennet (56%).

Deltagerne i rittet er ensomme ulver i den forstand at de trener mest på egen hånd, fremgår det av oppsummeringen.

60 prosent av rittdeltakerne sier at de vanligvis trener alene. Menn trener oftere alene (64% mot 52 % av kvinnene)

Birkebeinere trener ca en time om dagen. For Birkebeinerrittet trener 64 prosent av de spurte 4-7 timer i uka. Svært få trener over 12 timer. Flesteparten av dem som trener 8 timer eller mer i uken er under 30 år. Kvinner trener noe mer enn menn, viser undersøkelsen.

Les også: - Som å sykle i sjokoladesaus

Trener i arbeidstiden
20% av våre deltakere får trene i arbeidstiden, og de med høy utdanning får oftere trene i arbeidstida.

Den gjennomsnittlige birkebeiner har moderat dyr sykkel. ”Tyngden” ligger mellom 7.000 og 25 000. 20 prosent av de spurte har sykler som koster mer enn 25.000 kroner.

De med inntekt over 800 000 har de dyreste syklene, og menn har oftere flere sykler.

- Sykkel på offensiven
Birkebeinere trener hele året, og veldig allsidig. Undersøkelsen viser at rittdeltakere går på ski og løper mye. De med høy utdanning trener mest variert.

Undersøkelsen viser ifølge professor Rønning at sykkel er på offensiven.

- Det er flere som svarer at de har sykkel som hovedidrett enn de som svarer ski når vi spør etter Birkebeinerrennet. Jeg tolker det som om sykkel rekrutterer flere fra ski enn den andre veien, sier professor Rolf Rønning.

Ha har gjort undersøkelsen sammen med Vegard Johansen, og Birkebeinerarrangementene.

Les mer om Birkebeinerrittet her

Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Test formen din ofte

Refser norske bilister

Slik finner Birken-vinneren toppformen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Kom i form med DN Aktiv klubb