Over 3000 damer løp i dag tidenes første KK-mil med start og mål på Aker Brygge i Oslo. Else Kåss Furuseth stilte opp som trekkplaster og fullførte 10 kilometer på 1,15.

- Siste gang
- Jeg skal fortsette å trene, men dette er første og siste gang jeg går i løpetights på Aker Brygge, sa komikeren til KK etter løpet.

Tidligere i uken fortalte Kåss Furuseth til DN om hvordan hun det siste året har gått fra å ha et ironisk forhold til kropp og trening, til å selv bli treningsfrelst.

- Jeg gråt da jeg gjorde planken første gang. Nå klarer jeg 25 sekunder sa hun til DN.

Løp på 1.15
Målet var å løpe KK-mila på rundt en time. Det ble bare nesten.  

- Hadde jo håpet å komme inn på timen, men ble mer som Timesekspressen til Tønsberg. Eller litt raskere da, tok jo ikke akkurat 1,40, sier hun til DN Aktiv noen timer etter løpet.

Les også: Løper for harde livet

31-åringen skryter av spreke deltakere.

- Som et vorspiel
- Jeg er imponert over hvor sporty og glade alle var. Føltes som et løpende vorspiel, og jeg gleder meg til reunion neste år, sier hun til DN Aktiv.

Tone Damli Aaberge løp 15 minutter raskere enn Kåss Furuseth.

- Det eneste som er litt kjipt er at jeg løp halvmarathon under Oslo Marathon i fjor, og da ødela jeg kneet mitt litt, så egentlig burde jeg ikke vært her. Jeg trener jevnt hele tiden. Jeg løper mye, men oftere litt kortere distanser da, på grunn av kneet. Så egentlig løper jeg mest intervaller, sa artisten til KK i forbindelse med løpet.

Resultater, de fem beste:

1. Therese Engen 41.57

2. Jane Harpestad 42.45

3. Cecilie Sæther 43.14

4. Mona Rydland 43.14

5. Veronica Hjelset 43.16

Andre:

Tone Damli Aaberge: 53.31

Gjyri Helen Werp (sjefredaktør KK): 57.27

Else Kåss Furuset: 1.15

Flere bilder og tider finner du på kk.no

Les også: Svettet bort 15 kilo

<b>Vant over melkesyren - knuste alle</b>

<b>- Maraton er for godt trente, ikke for idioter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Kom i form med DN Aktivklubb

Les flere treningssaker på DN Aktiv