Det er Adresseavisen som skriver at Northug spilte innebandykamp for laget «Gutta med bøyd kølle» dagen etter at han avsluttet den første verdenscuphelgen på Sjusjøen med individuell seier og seier for Norge på stafetten.

Allsidig
Northugs fotballengasjement er kjent fra før. I tillegg har Petter Northug deltatt i VM på rulleski, og han har vært med i NM i terrengløp. Han har også prøvd seg på friidrettsbanen.

Northugs interesser utenomsportslige interesser har også skapt debatt. Da har det dreid seg om valg av sponsorer og kortspill.

Idrettsforsker Eystein Enoksen ved Norges idrettshøgskole mener nettopp Northugs allsidighet utenfor sporet gjør verdens beste skiløper til et meget godt forbilde for yngre utøvere når det gjelder å ta egne valg.

Les også: Advarer mot tidlig spissing i barneidrett

Enoksen ser i utgangspunktet ikke noe galt i at Petter Northug spiller kort og mener 25-åringens evne til å følge sine egne lyster gjør ham til en god rollemodell.

– Han må finne sin balanse. Ethvert individ må ta sine valg, lytte til sin indre stemme og styre løpet ut fra det. Ofte er det de som er i stand til å ta egne valg som blir best, påpeker Enoksen.

På laget «Gutta med bøyd kølle» spiller Northug blant annet på samme lag som Rosenborgs midtbanemann Gjermund Åsen.

Åsen mener det er bra at Northug viser fram sin allsidighet.

– Selvfølgelig er det positivt. Innebandy er bra trening. Du får rørt på deg, sier Northugs lagkamerat.

– Han har scoret to mål på to kamper og klarer seg bra, sier Åsen, som forteller at Northug ble med på laget via en kompis.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Les flere treningssaker på DN Aktiv

Northug testet ny trening

Se Northug-trenerens spesialprogram

Kom i form med DN Aktivklubb