Magasinet Mens Health har snakket med tre toppløpere om hvordan man bør oppføre seg på løpetur. Det kan være i større grupper, med en treningskompis eller alene. Det er mange uskrevne regler i miljøet som skiller nybegynnerne fra de erfarne, skriver det amerikanske treningsmagasinet.

Dropp ørepluggene: Hvis noen inviterer deg på løpetur – ikke ta med iPoden.

Dropp illeluktende t-skjorte: Løper man i gruppe så er det ille å havne bak en løper med gammel svett illeluktende t-skjorte.

Tenk før du ”snørrer” Ikke spytt og blås snørr uten å forsikre deg at om dette ikke treffer noen. Sjekk vindretningen.

Koble ut pulsklokka: Ikke vær den irriterende løperen som hele tiden skal oppdatere resten av gruppen på gjennomsnittsfart, puls og annet.

Ikke press opp farten: I en gruppe kan det være svært irriterende hvis samme person hele tiden skal ligge foran å presse opp farten.

Les resten av listen her.

- Lite irriterer
- Mange av punktene kan jeg stille meg bak, men i bunn og grunn er det lite som virkelig irriterer meg når jeg løper, sier Nikes løpeekspert Håvard Nordgaard.

Selv er han svært ivrig løpemosjonist, og har personlig rekord i maraton på 2.30.

- Vi har alle vært nybegynnere en gang og gleden av at så mange nå starter med løping overgå irritasjon over ”nybegynnerfeil”, sier Nordgård.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Ikke kjøp joggesko på lørdager!

Slik unngår du løpesmerter

Jakter mosjonister til baneløp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.