- Det er krise å legge seg før man har nådd målet, sier May Haukedahl.

Hun og forloveden Frank James Wilson konkurrerer hver dag om hvem som har vært mest aktive i løpet av dagen.

– Det er blitt slik at jeg tar det på hver morgen, akkurat som om det er en klokke, slik at den registrerer all aktivitet, sier Wilson.

De er begge hektet på Nikes treningsarmbånd FuelBand. Ved kjøkkenbordet sammenligner dagens aktivitetsnivå.

– Jeg har bare gått 700 meter i dag, sier Wilson.

– Det er noe å tenke på. Sånn blir det når man sitter på rumpa hele dagen. Det eneste jeg har beveget meg er når jeg har hentet kaffe ved kaffeautomaten, sier han.

 

Avansert skritteller
Armbåndet fungerer som en avansert skritteller. Det måler antall skritt, kaloriforbruk og hvor lang tid du har vært i aktivitet. Etterhvert som dagen går, du løper til trikken eller bussen, går opp og ned trappen på kontoret, henter barn i barnehagen og handler middag, forteller armbåndet deg hvor mye såkalt «fuel» du har generert, eller antall opparbeidede poeng.

I dag er det Haukedahl som har vært mest aktiv. Hun har opparbeidet seg over 1400 fuel/poeng, mens samboeren kun har litt over 600 poeng.

– Det er helt klart noe jeg må gjøre noe med, sier Wilson, og roper på datteren:

– Skal vi gå ut og lage snømann Malin?

De har begge et mål om å nå 2000 poeng hver dag. Nå håper Wilson aktiviteten i hagen vil hjelpe ham å nå målet.

– Vi har satt et lavt mål fordi vi vet at vi ikke har tid til å klare noe mer akkurat nå. Når man setter seg et mål, vil man jo at det skal være oppnåelig, sier han, mens han kler på datteren Malin (5).

 

Bryllupsform
Til våren skal de gifte seg. Målet er å komme i best mulig form.

– Midt i bryllupsplanlegging kan det være vanskelig å få tid til trening, men jeg lar meg bli motivert til å komme videre hver dag slik at jeg også kan sette meg et høyere mål utover våren og før bryllupet, sier Haukedahl.

De mener gadgets er motiverende.

– Man styrer mer for å bygge opp aktivitet. Man velger å gå i stedet for å ta bilen, sier Haukedahl.

– Jeg slapp av Frank borte i veien en dag for at han skulle nå målet sitt, sier hun.

 

De har også brukt populære apper som Runkeeper og Endomondo. Til tross for høy gadget-faktor er de ikke alltid like fornøyd med hjelpemiddelet.

– Jeg hadde en hel ettermiddag hvor jeg klatret, men det registrerte den ikke. Det blir jo feil når man er i såpass mye aktivitet, sier Wilson.

– Mens jeg var hjemme og vasket huset, og fikk mye mer aktivitet, sier Haukedahl, som har funnet ut at en grundig husvask gir henne masse «fuel» og rundt tre kilometers gange.

– Ikke tvil om at det er han som skal ta husvasken i kveld, sier hun.

For å komme i gang plotter man inn alder, høyde, vekt og kjønn på nettsiden eller i appen.

Armbåndet synkroniserer datainformasjonen den har registrert i løpet av dagen med appen på telefonen.

Du kan utfordre venner og sette deg egne mål, for så å sammenligne dine egne prestasjoner mot venner og bekjente. Samboerparet innrømmer at det blir en intern konkurranse mellom dem om hvem som er mest aktiv i løpet av dagen.

– Da vi hadde kjøpt disse i London begynte vi å løpe i gangene fordi vi ikke ville legge oss før målet var nådd, sier Haukedahl.

 

Les flere saker på DN Aktiv

- De med god kondis finner seg partner med god kondis

Advokat var lei - stakk på 23 mils skitur

Sjekk hvor like de er i og utenfor sporet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.