- Det er gøy å ha det vondt, det er jo derfor vi stiller, sier Jon Kristian Svaland fra Team United Bakeries til Birkebeineren.no.

Med krampe i lår og legger og et tappert smil om munnen kunne sørlendingen, som til vanlig jobber som landslagstrener for skiskytterjentene, juble for seier i UltraBirken.

Etter å ha ligget i tetgruppa hele dagen satte han inn det avgjørende rykket opp til Neveltoppen.

- Jeg hadde bestemt meg på forhånd om at der skal jeg kjøre hardt, og fikk de nødvendige meterne, sier Svaland, som mener ni mil i Birkebeinerrittet altfor kort.

- Det er sprint, og for folk som lengter etter sofaen. Du rekker jo ikke bli varm en gang, svarer Svaland etter drøye tolv mil på sykkelen.

Topp 3 - Ultrabirken menn
1. Jon Kristian Svaland, Team United Bakeries
2. Erik Sæter, TVK
3. Lars Petter Stormo, Team Oslo Sportslager

 

Dansk kvinneseier
Tidligere verdensmester i sykkelorientering, danske Rikke Kornvig, har de siste årene fokusert mest på terrengsykling. I dag tråkket hun seg til topps i Ultrabirken, og vippet dermed Tone Kristin Larsen ned fra tronen etter tre strake seier.

- Jeg har syklet Birkebeinerrittet tidligere, men dette var hakket morsommere. Fjellet viste seg fra sin beste side, og stiene var tørre, sier Kornvig til arrangøren etter målgang.

Topp 3 - Ultrabirken kvinner
1. Rikke Kornvig, Racing29ers
2. Kari Bråtveit, TVK
3. Tone Kristin Larsen, Sportsklubben Rye

 

Takker samboeren for seier
Raskeste kvinne over fjellet i Fredagsbirken ble Elin Bergan fra Team Tronrud/Krokskogen. Hun kunne juble for seier etter en tøff kamp mot Stine Olsen Kirkevik, skriver Birkebeiner.no.

Etter målgang var hun både stolt over egen prestasjon og takknemlig for god drahjelp fra samboeren.

- Jeg hadde ikke ventet dette, og hadde håpet å sykle på 03:40, sier Bergan etter å ha tråkket inn til tiden 03:24 i sitt fjerde FredagsBirken-ritt.

- Samboeren min må få litt av æren. Jeg fikk veldig god drahjelp over fjellet. Dette var bra teamwork, sier hun.

Topp 3 - Fredagsbirken kvinner
1. Elin Bergan, Team Trondrud/Krokskogen CK
2. Stine Olsen Kirkevik, Ottestad SK
3. Laila Mari Hofseth Wiik, Ulstein og Omegn Sykkelklubb

 

Forsvarte fjorårsseieren
Leif Oddvin Jensen, som sykler for Brødrene Jensen AS, var best i Fredagsbirken for andre året på rad.

- I dag handlet det om å henge med de sprekeste gutta, og mot slutten hadde jeg en stor fordel i at jeg kan avslutningen. Det var avgjørende i dag, sier Jensen, som også skal sykle morgendagens ritt.

Topp 3 - Fredagsbirken menn
1. Leif Oddvin Jensen, Brødrene Jensen AS
2. Brynjar Nervik, Stiftstaden SK
3. Knut Reiestad, Bryne CK

Les flere saker på DN Aktiv

De jukser, de slår og leser ikke bøker

- Jeg hater Birken

Birken på 14 minutter

- Noen har på seg mørke mentale briller (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.