"2:59" er navnet på nysatsingen til "Learn2ski". Med på laget er blant annet tidligere landslagstrener Inge Bråten.

Løperne skal trene sammen en gang i uken fra september til sesongslutt.

- Trenger noe mer
- Målgruppen er dem som fra før greier merket, men som ønsker å bi enda bedre og gjennomføre Birken på under 3 timer, sier daglig leder i Learn2ski, Siri Halle, juniorverdensmester fra 1991

Gruppen har plass til 10-15 langløpere på høyt mosjonsnivå fra Oslo-området.

- Hvorfor dette? Holder det ikke med de vanlige skikursene?

- Turløpere er forskjellige. Vi tror at de som fra før er i meget god form og har god skiteknikk, trenger noe mer som tar dem videre både teknisk og fysisk. Vi tror også at det er mange ”ensomme” turløpere som ønsker å å bli med i en organisert treningsgruppe som følger et strukturert opplegg med dyktige og erfarne trenere.

- Hva koster dette?

- 15.000 kroner, sier Halle..

I tillegg Inge Bråten er Sten Anders Jacobsen (bror av Astrid Uhrenholt Jacobsen), og Hans Kristian Stadheim med på trenersiden.

- I tillegg til fysisk og teknisk trening, vil formtopping og forberedelser til renn være sentralt. Det er også ganske naturlig at løperne i en slik gruppe vil lære mye av hverandre, sier Siri Halle.

Satsingslag
Kampen om de gode Birken-løperne hardner til. Team Norgeshus var i vår på jakt etter de aller beste Birken-løperne for å sette sammen et lag med de beste fra hver klasse.

Mange hundre løpere meldte seg, og i juni ble seks løpere plukket ut

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Treningen som svir av flest kalorier</b>

<b>Råkjør om plasser på nytt satsingslag</b>

<b>Fare for nytt gjørmeritt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Kom i form med DN Aktiv klubb