- Jeg hadde ikke trent så mye før jeg stilte opp i Birkebeinerrennet heller, men jeg klarte da å gjennomføre, sier han.

- Hva er målet?

- Hmm, jeg aner jo ikke hva jeg går til. Men seks timer kanskje? undrer Bøien.

At utstyret er ikke er nyinnkjøpt eller tipptopp, bryr han seg ikke om. Heller ikke at treningsmengden han har lagt ned så langt i år på sykkelen, er under halvparten av selve Birken-distansen.

 

- Egentlig var planen å starte sykkeltreningen rett etter Birkebeinerrennet, men tiden har gått fryktelig fort. Normalt blir det en del løping. Men det siste halvåret har det blitt dårlig med trening. Jeg prøvde en spinningtime, men det var fryktelig kjedelig, så det ble med den ene, innrømmer Ken H. Bøien.

Dermed har sykkelen hans, som er 15 år gammel og en gave fra en kamerat, stort sett stått nedstøvet i garasjen de siste månedene.

- Sykkelen gjør nok nytten sin den, men jeg er litt skeptisk til klikkpedaler. Synes du jeg bør bruke dem? spør han DNs utsendte.

I utgangspunktet kostet sykkelen under 10.000 kroner. Bøien tar sikte på å sende den til en sjekk rett før rittet og vurderer også å skifte dekk.

- Jeg tror nemlig de kan bli litt glatte hvis det blir regn og gjørme, sier han.

Løypeprofilen studerte han først for noen dager siden.

- Taktikken min er å starte rolig, slik at jeg ikke går på en smell helt i begynnelsen. Så får vi bare se hva som skjer underveis. Bare jeg kommer i mål, så.

Nye sykkelklær er kjøpt inn for anledningen, men Ken H. Bøien tror det blir såpass varmt at han slipper unna løse armer og bein.

- Løse armer og bein? Nei, sånne ting har jeg ikke. Men jeg har en kamerat som også skal delta, han starter riktignok flere timer før meg, men har lovt å hjelpe meg med bekledningen, sier Bøien.

Les også:
560 mill. over fjellet
Raser mot Birken-løype
Glad for møkkaværet

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form og bli medlem av Flytsonen