- Dette er et samfunnsproblem, sier bransjedirektør Anne Thidemann i organisasjonen Virke Trening til Dagens Næringsliv i dag.

Tall basert på anslag fra organisasjonen viser at 18000-24000 medlemmer på norske treningssentre bruker dop i treningssammenheng.

- En undersøkelse gjort av vår søsterorganisasjon i Danmark oppgir at cirka fire prosent bruker det de kaller "fitnessdop". Det rimer ganske bra med forskning gjort i Norge, sier Thidemann som i samarbeid med Antidoping Norge og Datatilsynet vil intensivere kampen mot treningsdopet ved å la treningssentre få muligheten til å kaste ut medlemmer som ikke vil la seg teste.

Lettere å få has på doperne
Atle Arntzen hos Elexia sier denne avtalen vil gjøre det lettere å snakke til medlemmer som "kanskje har vokst litt for mye i fohold til hva vi mener er naturlig"

Les mer om dopingmafiaen

Før testet ikke Elexia medlemmer i det hele tatt.

- Vi har hatt flere eksempler der vi har kalt inn medlemmer til møter på vårt kontorfor å uttrykke vår bekymring. Når de da sier at "jeg doper meg ikke" så kan ikke vi si annet enn "ok, ha en fortsatt fin trening".

Dop er lov
Han sier videre at man aldri vil kunne vite sikkert hvem som eventuelt driver med doping.

- Bruk av doping er lov i Norge, men det er ikke lov å selge. Det er helt fantastisk, men sånn er loven, sier Atle Arntzen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les også: Jakter intenst på drømmekroppen



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Hoderystende til "slankemetode"

Trening som fjerner magefettet

Kom i form med DN Aktivklubb