For deg som liker lange seige løpeøøkter og skyr styrketrening som pesten – her er et forslag presentert gjennom bladet Runners World til et syvminutters styrkeprogram som har gunstig virkning på løpemuskulaturen.

Denne treningen er ment å være en slags ”oppvarming” fordi den vekker kjernemuskulaturen din (musklene i mage, rygg og hofter).

- Å styrke disse områdene betyr at hvert skritt du tar vil bli kraftigere og mer stabilt, noe som gjør deg mer effektiv, raskere og mindre skadeutsatt, sier Rachel Cosgrove, trener for det amerikanske triathlonlaget, og forfatter av The Female Body Breakthrough.

Hun har satt opp et program på syv minutter som kan gjennomføres hjemme i stua og som inneholder enkle øvelser som planken og et utvalg balanseøvelser.

Se programmet her.

DN Aktiv skrev tidligere i høst om at balansetrening er meget viktig for alle treningsinteresserte. Morten Bråthen er Olympiatoppens ekspert på teknikk og motorikk. Han mener spesielt mosjonister sliter med dårlig balanse.

- Mosjonister har veldig godt av stabiliseringstrening. Man får bedre kontroll på bevegelser og kontroll på posisjoner, og man unngår skader. Og du presterer bedre i forskjellige aktiviteter, sa han til DN Aktiv.

Se video av balanseøvelsene her.



Les også: Svettet bort 15 kilo

Vant over melkesyren - knuste alle

- Maraton er for godt trente, ikke for idioter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Kom i form med DN Aktivklubb

Les flere treningssaker på DN Aktiv