- Jeg var i elendig form og måtte bare gjøre noe, sier 20-åringen fra Flekkefjord.

Med et knallhardt treningsregime gikk han ned 42 kilo på fire måneder. Nå ligger han stabilt på 80-81 kilo, og er i full gang med bygge opp muskelmassen.

- Jeg har vært gjennom en voldsom endringsprosess. Og ja - det har kostet, forteller Sarawut Manjan til DN Aktiv.

- Jeg hadde ikke trent siden jeg var liten gutt, og satt stort sett inne og spilte og spiste usunt. Jeg greide ikke å løpe mer enn ett minutt, hadde vondt i ryggen og var konstant slapp, forteller han.

Merkedagen
7. februar 2011 to han det store steget som endret livet hans:

- Jeg stakk innom et treningssenter jeg hadde lest om i lokalavisen, og der traff jeg heldigvis Evie. Hun satte opp programmet som ble starten på et helt nytt liv for meg, forteller han.

Treningsprogrammet var veldig ambisiøst med 6-7 økter i uken. Mye styrketrening, men også to økter med intervalltrening. Alltid med høy intensitet både på kondisjons- og styrkeøvelsene.

 

Både svetten og kiloene rant av ham. Fem kilo forsvant de første to ukene.

Holdt på å gi opp
- Treningen var jo egentlig helt pyton, og jeg holdt på å gi opp mange ganger i starten. Men da kiloene forsvant så raskt, ble jeg veldig motivert til å fortsette. Etter hvert ble det veldig moro, forteller han.

I midten av juni hadde vekten gått ned fra 120 til rett under 80. Nå er 20-åringen blitt helt hektet på trening

Styrketrening er førsteprioritet gjennom høsten. Programmet er 5 dager med styrketrening og grundig gjennomtrening av hele kroppen.

 



Trener kl 0500

Sarawut Manjan har en rekke jobber, og må trene grytydlig på morgenen for å få tid.

- Jeg trener fra klokken 0500 til 0730. Så jobber jeg på Coop fra 0800 til 1600, og så i klesbutikk et par timer til 1800.

- Uten treningen hadde det ikke gått. Den gir meg voldsom energi, forteller gutten, som også har fått oppdrag som modell for herreklær i Kristiansand.

Les også: Fra «vrak» til topptrent

Innehaver av treningssenteret i Flekkefjord er veldig stolt av det Sarawut har fått til:

- Som fysioterapeut og personlig trener har det vært veldig spennende og motiverende å jobbe med Sarawat. Han har alltid fulgt planene jeg har satt opp, både på kosthold, kosttilskudd og trening, sier Evie Madsen.

Hun har selv skrevet om Sarawuts utrolige fremgang på iform.no

- Jeg ble ofte overrasket når jeg tok nye målinger på ham. Både vekten og fettprosenten gikk veldig fort ned, sier Evie Madsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Viste muskler i verdensklasse

Slik får du fart på kaloriene

Sjekk hvilepulsen - det kan forlenge livet ditt

Kom i form med DN Aktivklubb