«Ønsker du en gunstig miljøbil med store fordeler?»

Slik dro Møller Bil Oslo Vest onsdag i gang sin høstkampanje på Volkswagen e-Golf og Volkswagen e-up!.

Og onsdag ettermiddag postet VW Norge et åpent innlegg på Facebook-siden sin, rettet mot kundene sine:

«Først av alt ønsker vi å understreke: Det aller viktigste for oss er at du som kunde har full tillit til Volkswagen. Vi er veldig lei oss og beklager dypt at vi har misbrukt din tillit. Vi ønsker å rydde opp overfor deg som kunde så raskt som overhodet mulig.

Alle berørte biler er helt trygge å kjøre. Saken er utelukkende relatert til bilens utslipp. Vi vil ta det hele og fulle ansvar og dekke alle kostnader knyttet til nødvendige tiltak for å løse saken», heter det i FB-innlegget.

Håper på forståelse for at det vil ta tid

Videre skriver VW Norge at de håper på forståelse for at prosessen vil ta tid i form av analyse av omfanget og iverksetting av tekniske tiltak.

«Et merkbart avvik mellom interne testresultater og faktisk bruk av bilene er avdekket utelukkende for Type EA 189 motorer. Volkswagen arbeider intenst for å eliminere disse avvikene gjennom tekniske tiltak», står det i innlegget.

Også her gjentar VW Norge at de på nåværende tidspunkt ikke har mulighet til å spesifisere hvilke biler som er berørt.

Går av som toppsjef

Tidligere onsdag ble det kjent at Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn tar ansvaret for utslippsskandalen og trekker seg fra stillingen sin. Han hevder imidlertid at han ikke har visst om hva som har foregått: Volkswagen-sjefen går av

VW innrømmet fredag å ha manipulert utslippsdata for sine dieselbiler i USA, ifølge en melding fra det amerikanske miljødirektoratet EPA.  Bilene viser seg å være mindre miljøvennlige enn det de har forsikret kunder og myndigheter verden over om.

Bilgigantens 68 år gamle toppsjef Martin Winterkorn har beklaget skandalen og lovet full gransking, men aksjekursen har stupt og verdien av konsernet har falt med rundt 30 prosent siden fredag.

Volkswagen-importøren Harald A. Møller i Norge jobber på spreng med å kartlegge det norske antallet av feilrapporterte utslippsmotorer. Det opplyste daglig leder Terje Male i Møller Gruppen til DN tidligere i dag.

Han forklarte da at importselskapet er i full gang med å skaffe seg oversikt over hvor mange motorer av typen EA189 det er som kan befinne seg i Norge.

- Dette må du tro meg på, vi vet ingenting om omfanget eller konsekvensen per nå. Vi venter på informasjon fra ledelsen internasjonalt. Så fort vi vet noe mer vil vi informere om dette, sa Male: - Dette må du tro meg på, vi vet ingenting om omfanget

Onsdag åpnet tyske påtalemyndigheter etterforskning av Volkswagen, melder NTB.

Nyhetsbyrået skriver at etterforskerne først vil gjennomgå tilgjengelig informasjon om saken, for deretter å se på saker som privatpersoner har rettet mot bilprodusenten.

Les også:- Alle handler luksusprodukter

- Bransjer kommer til å slukne som døende stjerner og folk vil få panikk

Volkswagen-aksjen stiger

 

Se også:

Søreide om Norges nye kampfly:

SØREIDE OM NORGES NYE KAMPFLY
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) tok imot de første F-35 jagerflyene under en seremoni på Lockheed Martins fabrikk i Texas.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.