Fasts største aksjonær Orkla har vært direkte involvert i forhandlingene som har ført til at Microsoft har lagt inn et bud på Fast Search & Transfer.

Les: Microsoft byr på Fast

Storaksjonæren mener Microsoft-oppkjøpet er en god løsning.



- En fjær i hatten til Lervik

Analytiker: - En bra match

Fast-feber på børsen

På stram line

Vil avsette Keith og Fussell

Orkla kjøper før maktkamp



- En meget god jobb
- Vi fikk vite dette på fredag i 18-tiden og har jobbet kontinuerlig for å få avtalen i mål. Den største aksjonæren måtte bidra med en god løsning. Vi har stor tro på Fasts teknologi. Det har Microsoft også erkjent, og det viser de med dette kjøpet, sier investeringsdirektør i Orkla Thomas Øybø.

Øybø skryter av Fast-sjef John Markus Lervik

- Han har gjort en meget god jobb med å holde Microsoft interessert. Dette er en veldig bra løsning for organisasjonen Fast. Det er en industriell løsning og en fjær i hatten for Lervik og hans team, sier han og gratulerer Fast-sjefen.

- Synliggjør verdien
Orkla er også godt fornøyd med verdien.

- 19 kroner ble verdien på aksjen som avtalt. På fredag var den på 13,25 kroner, og før jul lå den på 10-tallet. Dette synliggjør de verdiene vi trodde skulle ligge i selskapet, sier Øybø.

Taus om gevinst
Han vil ikke ut med hvor mye Orkla i snitt har betalt for sine aksjer.

- Det vil jeg ikke kommentere, men vi ville ikke akseptert noe vi ikke var fornøyd med, sier han.

Etter overtakelsen går Microsoft ut med et frivillig tilbud til alle aksjonærene. Øybø vil ikke gå nærmere inn på hva tilbudet inneholder.

- Etter vår mening er det en bra avtale. Vi har vært opptatt av at det skal inneholde hva vi synes er fornuftig, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.