– Han fordobler sin lønn, får kjempegode bonusordninger og kanskje syns han det er mer spennende å være sjef for et lite selskap i Storbritannia enn et stort selskap på Forus. Han er interessert i penger som alle andre, mange ville nok sagt ja til å gå opp så mye i lønn, sier Noreng til NTB.

Bakgrunn: Kan tjene 94 millioner første år

– Samtidig er Statoil inne i en nedtrappingsfase, der man på norsk sokkel rydder plass til flere småselskaper. Kanskje han ikke mener han er mannen til å lede selskapet i den fasen, sier professoren.

Les også: - Mye vi skulle sett Statoil gjorde annerledes

Han trekker fram at ti år er lenge som Statoil-sjef, og at det er få andre konsernsjefer som har gått frivillig fra jobben.

– Han har gjort en god jobb på mange måter, men har også fått mye hjelp fra markedet. Oljeprisen har steget fra 20 dollar i 2003 til 100 dollar i sommer, oppsummerer Noreng.

Alt om Helge Lunds avgang:

Helge Lund forlater Statoil

Denne mannen blir Helge Lunds vikar

Lund blir toppsjef i britiske BG

Denne mannen blir Helge Lunds vikar

- En nesten umenneskelig prestasjon

- En svakhet at Helge Lund går av nå

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.