Megler Stefan Scharffetter i tyske Baader Bank er pessimist. Nå anbefaler han sine kunder trygge investeringer, som norske statsobligasjoner, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er altfor mye usikkerhet. Vi vet ikke hva som kommer til å skje med gjeldssituasjonen i land rundt oss. Vi har gjelden i land som Hellas og Spania. Men vi har også gjelden i USA og problemer knyttet til eiendomsmarkedet i USA, sier han til DN.

- Ikke en sjanse
Scharffetter er blant dem som mener at Hellas ikke har en sjanse til å nedbetale gjelden sin.

- De er ikke stand til det. De vil ikke klare å betale rentene sine engang, sier han til DN.

Scharffetters råd til kundene nå er å finne seg et trygt sted å plassere pengene sine.

- Gull, sølv eller andre råvarer, eller statsobligasjoner utenfor eurosonen. Britiske pund er ikke en god idé. Hva er igjen da, dollar og norske kroner, smiler Scharffetter.

Fallende fremtidstro
Scharffetter er ikke alene om sin pessimisme. Optimismen faller i Europa, viser fersk statistikk over fremtidstroen til konsumenter og toppledere som ble offentliggjort igår.

Maitallene fra Europakommisjonen viser et fall i fremtidstroen. Analytikere hadde ventet uendrede tall. Tøffhet

Sentralbanksjef Jean Claude Trichet var også ute med en advarende pekefinger igår til land som tror de kan fortsette med store budsjettunderskudd. Ingen land innenfor sonen klarer lenger å følge Maastricht-avtalens krav om maksimalt tre prosent budsjettunderskudd av bruttonasjonalproduktet.

Les også: - Alt kan kollapse i morgen


<b>- Europa har to valg: Stramme inn eller kollapse</b>

<b>- Pengene har forlatt markedet</b>

- Finanskollaps først i 2010

<b>Europas neste problem</b>

<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b>

2010: Sjokk-spådommene

<b>- Kjøp traktor og gull</b>

<b>- Det er verre enn vi tror</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.