Paul Craig Roberts spår i sin nye bok How the economy was lost at USA vil oppløses i 2017 og at gull, sølv og kobber blir ny valuta, skriver Finansavisen.

Og Roberts er ingen hvem som helst. Han er både tidligere redaktør av Wall Street Journal og assisterende finansminister under Reagan-regjeringen.

I en relatert artikkel publisert på nettsidene til Senteret for forskning på globalisering viser Roberts hvordan han tror kollapsen i USA vil arte seg.

Hyperinflasjon

Han skriver både om dollarstup på grunn av at det føderale budsjettunderskuddet var for stort til å finansieres, voldsom økning i importpriser, pengetrykking og påfølgende hyperinflasjon.

Og det stopper ikke der, for ifølge Roberts vil hyperinflasjonen føre til at hele USAs samfunnsstruktur bryter sammen. Han avslutter ifølge avisen på følgende måte: "Globalismen var ferdig. Livet begynte på nytt på en lokal basis."

Les også: - Neste krise blir tøffere å håndtere


- California på randen av kollaps

Varsler slutten for kapitalismen

- Alt kan kollapse i morgen

- Finanskollaps først i 2010

Tror verden ender i krig og total finanskollaps

2010: Sjokk-spådommene


Her kommer den neste finanskrisen - ganger ti

Tror USA går konkurs

- Kjøp traktor og gull (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.