1.Hvorfor skal du gå Birkebeineren?

Jeg liker godt å gå på ski. Deltok i langrennskonkurranser som guttunge og har tatt frem gamle kunster de siste ti åra og deltatt i Birken. Fin motivasjon til å trene og morsomt mål for årets aktiviteter.

2.Hvor viktig er det å klare merket?

Det er løgn hvis jeg påstår at jeg ikke planlegger å klare merket. De siste 3-4 årene har ambisjonene blitt litt skarpere enn å klare merket også.

3.Hva gjør du kvelden før rennet?

Normalt preparerer jeg ski, spiser pasta, og legger meg tidlig. Kjører normalt til start fra Oslo løpsdagen. I år er jeg vert for en middag for internasjonale gjester. Ingen perfekt oppladning.

4.Hva er det verste som kan skje?

Her kunne jeg selvsagt si at det er å innsykne med influensa kvelden før rennet eller store mengder våt nysne rett før start. Men jeg er ikke rammet så hardt av Birkebeinersyndromet at jeg ikke ser at verre ting kan skje her i verden.

5.Hva er ditt beste/verste birkebeinerminne?

Beste minne: Flere flotte turer over fjellet sammen med mange andre, og å kjenne at skiformen er god og at turen går lett.

Verste minne: For to år siden, da vi ble stoppet etter en time pga for mye vind. Det var selvsagt forsmedelig når vi var kommet godt i gang. Samtidig har jeg stor respekt for at arrangøren tok en avgjørelse av sikkerhetsgrunner.

6. Hvor lang tid regner du med å bruke over fjellet?

Det avhenger av forholdene. I fjor var det svært raske forhold og jeg kom for første, og trolig siste, gang under tre timer. Formen i år er omtrent som i fjor.

7. Noen tips til Birkebeiner-debutantene?

Noe av det viktigste for at det skal bli en god opplevelse er at man ikke går seg tom for næring og væske. Det er viktig ikke å starte for hardt og å drikke rikelig ved alle drikkestasjonene. Kroppen forbruker mange liter underveis, og yteevnen svekkes betydelig hvis man ikke etterfyller. Selv tenker jeg at jeg har balansert løpet riktig hvis det fortsatt er morsomt å gå på ski når jeg nærmer meg Lillehammer.

Les også: Gjelsten: - Det er nok mange veddemål Se bilder: Peter Hermanrud (50)

Ingerid Stenvold (31)

Carl Erik Krefting (55)


Liv Arnesen (55)

Bård A. Amundsen (44)

Knut Beck Engebretsen (48)

eksklusive skiklubben «Overtoppen»
Henrik Langeland (36)

Johnny Austad (55)

Andreas Mellbye

Overtoppen
Hilde Gjermundshaug Pedersen (44)

Jørgen Hjemdal (49)

Overtoppen
Bjørn Rune Gjelsten (52)

Svein Tore Sinnes (29)

Per Hjorth (54)

Erik Amlie (67)

Ove Aunli (53)

Erik Solèr (48)

Nils Wærsted

Sandra Hansson (28)