1.Hvorfor skal du gå Birkebeineren?

Jeg går mye på ski hver vinter. Turrenn forbinder jeg med mye stress og mas, og jeg har derfor ikke hatt lyst til å gå Birken. I år ombestemte jeg meg. Jeg har brukt Holmenkollen Skimaraton og Birken som motivasjonsfaktorer for å trene litt ekstra. Birken er dessuten en klassiker som jeg har lyst til å oppleve, ikke bare høre andre fortelle om.

2.Hvor viktig er det å klare merket?

Det er ikke realistisk for meg og betyr ingenting.

3.Hva gjør du kvelden før rennet?

Da er jeg på hytta på Hafjell og gjør de siste forberedelsene til rennet sammen med et par skivenner som skal gå samme tur.

4.Hva er det verste som kan skje?

Det er nok at en (eller flere....) latent(e) skader finner det for godt å slå til under løpet og sette meg ut av spill. I verste fall kan et trøblete kne skape problemer i kombinasjon med bakglatte ski de første 20 km. Da kan det jo bli buss tilbake til Rena. Det ville være ergerlig.

6. Hvor lang tid regner du med å bruke over fjellet?

Jeg tror ikke det er så lurt å ha tidsambisjoner som mosjonsløper. Først og fremst er jeg opptatt av å ha en god opplevelse. Jeg har gått flere 5- milsturer i vinter, og vet omtrent hvor lang tid jeg vil bruke på distansen hvis alt går greit. Birkebeinertraseen kjenner jeg ikke så godt, så jeg er opptatt av å holde et tempo som gjør at jeg fullfører med en viss stil. Føret er også ganske viktig. Kanskje en tid på rundt 4.30 blir resultatet.

Les også: Gjelsten: - Det er nok mange veddemål Se bilder: Peter Hermanrud (50)

Ingerid Stenvold (31)

Carl Erik Krefting (55)


Liv Arnesen (55)

Bård A. Amundsen (44)

Knut Beck Engebretsen (48)

eksklusive skiklubben «Overtoppen»
Henrik Langeland (36)

Johnny Austad (55)

Andreas Mellbye

Overtoppen
Hilde Gjermundshaug Pedersen (44)

Jørgen Hjemdal (49)

Overtoppen
Bjørn Rune Gjelsten (52)

Svein Tore Sinnes (29)

Per Hjorth (54)

Erik Amlie (67)

Ove Aunli (53)

Erik Solèr (48)

Nils Wærsted

Sandra Hansson (28)