1.Hvorfor skal du gå Birkebeineren?

Fordi jeg har et års permisjon fra sporten i NRK, og dermed har fri den helga for første gang på flere år. Og fordi jeg har fått lyst til å gå skirenn igjen, også det for første gang på flere år.

2.Hvor viktig er det å klare merket?

Hvis ting går som de skal, skal jeg klare det med god margin. Da tenker jeg mer på andre ting, som at det må bli godt vær og føre og at jeg får gode ski.

3.Hva gjør du kvelden før rennet?

Kjører til Elverum med samboeren min og en venninne som også skal gå. Så spiser vi nok kveldsmat, og jeg gjør klar skiene våre så langt det er mulig.

4.Hva er det verste som kan skje?

At Jon Almaas slår meg. Og det er jo i grunn ikke så ille, så jeg har ingen store bekymringer.

5.Hva er ditt beste/verste birkebeinerminne?

Jeg har gått Birken en gang før, i 2000, og det er mitt verste minne. Haha. Det lover jo godt. Men rennet var min andre skitur den vinteren, jeg var veldig dårlig forberedt, i mitt livs dårligste form og hadde i tillegg dårlige ski. Ikke gøy. Det beste minnet er fra i fjor, da jeg var på jobb for NRK på Birkebeineren skistadion i strålende solskinn og tok imot tusenvis av smørblide skiløpere som hadde hatt sitt livs tur over fjellet. Det eneste minuset var at jeg skulle ønske jeg hadde gått selv.

6. Hvor lang tid regner du med å bruke over fjellet?

Jeg vet ærlig talt veldig lite om hvor jeg står. Det er i grunn like greit. Alt under fire timer skal jeg være fornøyd med. Sluttida avhenger jo veldig av føret. På en maksimalt god dag håper jeg kanskje å komme ned mot 3.30.

7. Noen tips til Birkebeiner-debutantene?

Ha en fin skitur over fjellet, for det er akkurat det Birkebeinerrennet er. En skitur over et fjell. Ikke bry dere om dem som prøver å gjøre det til noe mytisk, vitenskapelig og dødsens alvorlig. Dem er det dessverre overraskende mange av. Og ikke glem å drikke godt – hele veien!

Les også: Gjelsten: - Det er nok mange veddemål Se bilder: Peter Hermanrud (50)

Ingerid Stenvold (31)

Carl Erik Krefting (55)


Liv Arnesen (55)

Bård A. Amundsen (44)

Knut Beck Engebretsen (48)

eksklusive skiklubben «Overtoppen»
Henrik Langeland (36)

Johnny Austad (55)

Andreas Mellbye

Overtoppen
Hilde Gjermundshaug Pedersen (44)

Jørgen Hjemdal (49)

Overtoppen
Bjørn Rune Gjelsten (52)

Svein Tore Sinnes (29)

Per Hjorth (54)

Erik Amlie (67)

Ove Aunli (53)

Erik Solèr (48)

Nils Wærsted

Sandra Hansson (28)