Her kan du få et krypinn på 1037 kvadratmeter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kjetil S. Grønnestad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Leilighetshuset Beirut Terrace har en fasade som bokstavelig talt stikker seg ut.

Forskjøvet. Leilighetsbygget Beirut Terrace er på totalt 100.000 m², og er tegnet av det sveitsiske arkitektkontoret Herzog & de Meuron. Bygget består av totalt 130 leiligheter i ulik størrelse, fra 276 til 1037 m².

Som navnet røper, ligger Beirut Terrace i den libanesiske hovedstaden. Med sine 119 meter, strekker høyhuset seg opp mot himmelen over det travle bylivet.

Leilighetsbygget på drøye 100.000 m², tegnet av det sveitsiske arkitektkontoret Herzog & de Meuron, består av lag på lag med platå av ulike størrelser, som skaper en sammensatt fasade. Inspirasjonen til designet fant arkitektene i byens rikholdige historie. I likhet med lagene av leiligheter, ligger det lag på lag med historiske spor under bakken etter både fønikere, romere, mamelukker og ottomaner.

Fakta: Beirut Terrace

Arkitekt: Herzog & de Meuron.

Ligger i sentrum av Beirut.

Høyhuset med 26 etasjer har 130 leiligheter med ulik størrelse, fra 276 til 1037 m².

herzogdemeuron.com

Innunder platåene er bygningskroppen omsluttet av glass. For at det ikke skal bli ubehagelig varmt, er glassveggene trukket inn slik at hver leilighet faller i skygge. De tykke murgulvene som kjøles ned om natten, bidrar til å dempe temperaturen om dagen.

Solhull

Store deler av livet leves utendørs i Beirut, og derfor har hver leilighet store terrasser inngjerdet av glass. Terrassene integreres med leilighetene slik at de blir naturlig oppholdssteder ute. Beplantning bidrar til skjermet privatliv og et bedre mikroklima.

Leilighetene, der noen går over flere etasjer, er delt inn i tre: En offentlig del der man tar imot gjester, en privat del med stue, soverom, garderobe og bad, og et serviceområde med kjøkken og vaskerom. Servicedelen har også plass til soverom og bad for hushjelpen.

Der det er nødvendig, er bygningsplatene perforert med hull utenfor glassgjerdet, slik at sollys slippes ned til etasjen under.

Hull for solen. Romslige terrasser sikrer god plass for uteliv. Hullene utenfor glassgjerdene slipper sollyset ned til etasjene under.

Hull for solen. Romslige terrasser sikrer god plass for uteliv. Hullene utenfor glassgjerdene slipper sollyset ned til etasjene under.

Ruvende. Beirut Terrace ligger like ved der Libanons statsminister ble drept i 2005. Skadene etter bilbomben er fortsatt synlige, men nå revitaliseres sentrumsområdet med nye boliger og kontorlokaler.

Ruvende. Beirut Terrace ligger like ved der Libanons statsminister ble drept i 2005. Skadene etter bilbomben er fortsatt synlige, men nå revitaliseres sentrumsområdet med nye boliger og kontorlokaler.

Nybygg

Libanon har hatt mye uro. I 2005 ble daværende statsminister Rafik Hariri drept i et attentat utenfor St. Georges Hotel like ved bygningen. Skadene etter bilbomben er fortsatt synlige.

Nå blir dette sentrumsområdet bygget ut og revitalisert med nye kontor- og leilighetsbygg. Beirut Terrace, som sto ferdig i juni 2016, er del av sentrumsfornyelsen.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner