Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Porselenspioneren

Tekst
1. Typisk. Sterke farger og geometriske former var et kjennetegn for Nora Gulbrandsen (1894–1978). Her en dekortegning fra 1932.
             2. Bereist. Nora Gulbrandsen reiste til Verdensutstillingen i Paris i 1937. Det var første gang Porsgrunds Porselænsfabrik deltok i en så stor internasjonal mønstring.

1. Typisk. Sterke farger og geometriske former var et kjennetegn for Nora Gulbrandsen (1894–1978). Her en dekortegning fra 1932. 2. Bereist. Nora Gulbrandsen reiste til Verdensutstillingen i Paris i 1937. Det var første gang Porsgrunds Porselænsfabrik deltok i en så stor internasjonal mønstring.

Som fraskilt alenemor var hun sjefdesigner på Porsgrunds Porselænsfabrik i en tid da kvinner helst skulle være hjemmeværende. Nora Gulbrandsen ble en foregangsfigur blant kvinnelige norske designere.

Solen har ennå ikke stått opp når hun reiser hjemmefra. Datteren blir igjen hos foreldrene og hushjelpen i sveitservillaen ved St. Hanshaugen, mens Nora Gulbrandsen setter seg på toget fra Vestbanen.

Det er midt på 1930-tallet og Nora Gulbrandsen (1894–1978) er fraskilt alenemor og anerkjent sjef­designer ved Porsgrunds Porselænsfabrik.