Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Porselenspioneren

Tekst
1. Typisk. Sterke farger og geometriske former var et kjennetegn for Nora Gulbrandsen (1894–1978). Her en dekortegning fra 1932.
             2. Bereist. Nora Gulbrandsen reiste til Verdensutstillingen i Paris i 1937. Det var første gang Porsgrunds Porselænsfabrik deltok i en så stor internasjonal mønstring

1. Typisk. Sterke farger og geometriske former var et kjennetegn for Nora Gulbrandsen (1894–1978). Her en dekortegning fra 1932. 2. Bereist. Nora Gulbrandsen reiste til Verdensutstillingen i Paris i 1937. Det var første gang Porsgrunds Porselænsfabrik deltok i en så stor internasjonal mønstring

Som fraskilt alenemor var hun sjefdesigner på Porsgrunds Porselænsfabrik i en tid da kvinner helst skulle være hjemmeværende. Nora Gulbrandsen ble en foregangsfigur blant kvinnelige norske designere.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner