Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Hendig. Uansett hva man vil vite mer om – temperatur, snø- og løypeforhold, nordlyset eller stjernehimmelen, finnes det hendige apper som kan gjøre turen ekstra vellykket.

Hendig. Uansett hva man vil vite mer om – temperatur, snø- og løypeforhold, nordlyset eller stjernehimmelen, finnes det hendige apper som kan gjøre turen ekstra vellykket.

Disse appene er uvurderlige på vinterturen

Tekst

Vil du få varsel hver gang My Sofie Lie Høgenhaug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Illustrasjon

Få oversikt over løyper, preppestatus, nordlyset og stjernehimmelen på mobilen.

Skisporet.no er både appen for deg som allerede er en dreven langrennsløper og for deg som ønsker å komme i gang. Appen inneholder kart over 450 langrennssteder i Norge, og gir deg mulighet til å finne din egen posisjon i de ulike skiløypenettene. Den oppdateres også fortløpende på værforhold og preppestatus i skiløypene.

iMarka er appen for deg som ønsker å oppleve marka i Oslo og Viken. Den oversiktlige appen gir deg kart og preppestatus for skiløypene på vinterstid, og oversikt over fine sykkelstier i sommertiden. Bak appen står Skiforeningen.

Varsom Regobs er en smart app å ha med seg om du reiser til områder med ulendt terreng, fjell eller andre områder utenfor storbyene. I Varsom Regobs kan man sende inn meldinger på skred, flom eller andre farlige værforhold man ser, og man får også meldinger om slike forhold fra andre brukere. Vær trygg i fjellet, og vær obs på snøskred og andre vinterfarer.

Hvor? er en app det kan være lurt å laste ned før man drar på tur i fjell, skog og mark. Det er ikke alle steder i Norge som har like god dekning, og med denne appen trenger man ikke dekning for å bruke kartet og finne veien hjem.

UT.no er også en app med kart fra Den Norske Turistforeningen. Den er designet for å gi gode turforslag, både for vinter og sommer. På appen kan man velge både vanskelighetsgrad og lengde for turen. Den gir også tips til hytter og andre overnattingsmuligheter i nærheten av turforslagene.

iSikte er fin for deg som liker å utforske og få informasjon om nye steder. Ved å bruke kamerafunksjonen på telefonen, vil man kunne få opp navnet på eksempelvis fjell og innsjøer, og er dermed en lærerik app å ha med tur. iSikte koster 44 kroner i Appstore.

Night Sky er appen for deg som er interessert i stjernehimmelen, eller bare ønsker å finne ut hvilke stjerner dere ser på himmelen over hytta. Appen er svært detaljert, og ved å bruke kamerafunksjonen på telefon kan man se alt fra navn på stjerner og stjernekonstellasjoner til planeter, satellitter og meteorittsvermer. Man kan også zoome inn og få detaljerte beskrivelser.

Aurora Now – Nordlys gir beregninger på hvor nordlyset vil dukke opp, om man ikke vil gå glipp av den vakre himmeldansen mens man er på vinterferie. Når man har lastet ned appen, koster det 22 kroner å få pushvarsler på når og hvor nordlyset skal dukke opp – men hvis du selv følger med inne i appen, er det gratis.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.