Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Økning. I perioden fra mai til utgangen av september har Fornebuklinikken hatt 34 prosent flere henvendelser fra pasienter som ønsker å få utført plastikkirurgi enn samme periode i fjor.

Økning. I perioden fra mai til utgangen av september har Fornebuklinikken hatt 34 prosent flere henvendelser fra pasienter som ønsker å få utført plastikkirurgi enn samme periode i fjor.

«Lockdown-fjeset» fører til rush hos plastikkirurgene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Kaspersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Lange dager i videokonferanser har fått stadig flere til å bli kritiske til egne ansikt.

Å sitte i timevis hver dag i digitale møter på Teams, Zoom eller Pexip har gjort oss mer selvkritiske til utseendet vårt. Når man stirrer på sitt eget ansikt i lang tid på en skjerm, er det ikke «Instagram-fjeset» – med mykt, flatterende filter – man har foran seg. Og er det ikke sånn at de andre i møtet alltid ser freshere ut enn deg?

«Lockdown-fjeset» er blitt en greie, ifølge Ashton Collins, som er direktør for Save Face, et britisk register for akkrediterte kosmetiske praktikere. Siden nedstengningen i Storbritannia startet i mars, har nettsiden til Save Face hatt en trafikkøkning på over 40 prosent, uttalte Collins til BBC.

Kosmetiske leger og plastikkirurger i både Australia, Storbritannia, USA, Japan og Sør-Korea rapporterer om en kraftig økning i konsultasjoner og bestilling av kosmetiske inngrep det siste halvåret. Trenden kalles «Zoom-boomen».

Lavere terskel

Også her i Norge merker bransjen den samme tendensen, men administrerende direktør Veronika Valskaar ved Fornebuklinikken – som utfører flere typer inngrep både i ansikt og på kropp – tror det er en annen hovedårsak til den store pågangen man har sett de siste månedene.

– Plastikkirurgiske inngrep er ikke noe man gjør spontant i Norge, det er noe man planlegger i minst et halvt år, kanskje et helt år eller enda lengre. Flere kvier seg for å bruke ferien sin til å få utført denne typen inngrep, men ofte tar det lang tid å bli kvitt blåmerker og hevelser, og da vil man helst unngå å gå på jobb. Men nå har jo de fleste av kundene våre hjemmekontor, sier hun.

Muligheten for hjemmekontor gir lavere terskel for å ta seg tid til et kosmetisk inngrep man kanskje har utsatt og utsatt, tror Valskaar.

– Nå kan man sitte hjemme i ro og mak etterpå, helt til blåmerker og hevelser forsvinner. Og må du en tur ut, er det ingen som reagerer på at du dekker deg til med ansiktsmaske – det er blitt den nye normalen.

Mindre «knivturisme»

I perioden fra mai til utgangen av september har Fornebuklinikken hatt 34 prosent flere henvendelser fra pasienter som ønsker å få utført plastikkirurgi enn samme periode i fjor.

– Dette kan være en koronaeffekt. Mange oppgir at endrede reiseplaner og hjemmekontor har fremskyndet planene om å få utført en ønsket behandling. Jeg ser heller ikke bort fra at færre reiser til utlandet for å få utført plastisk kirurgi, såkalt «knivturisme», sier Valskaar.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.