Flukt endte på museum

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyunn Rishøi Hedemann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Kunstmuseet ARoS åpner utstillingsrekken «Intermezzo» med Isaac Juliens verk om menneskers forsøk på å krysse kontinenter.

Poetisk. På de tre skjermene viser Isaac Julien gjerne samme scene fra litt ulik vinkel eller på et litt annet tidspunkt.

Det har virkelig skjedd ting i Aarhus de seneste årene: I 2011 skiftet den danske byen ut å-en med dobbel a for å bli mer synlig på nettet.

Samme år åpnet kunstner Olafur Eliassons regnbuefargede glassirkel «Your rainbow panorama» på toppen av det stadig mer toneangivende kunstmuseet ARoS. I fjor fikk byen tittelen «europeisk kulturhovedstad».

Fakta: Intermezzo: Isaac Julien

Utstilling på ARoS i Aarhus, fra 3. februar til 27. mai.

aros.dk

I den nye utstillingsrekken «Intermezzo» henvender ARoS seg til andre sanser enn synssansen. Først ut er en filminstallasjon av den prisbelønte engelske filmkunstneren Isaac Julien – også han med dobbel a i navnet.

I det museet beskriver som et «helt omsluttende blått rom», vises verket «Western Union: Small Boats», som over flere skjermer skildrer menneskers forsøk på å krysse kontinenter – blant annet havet mellom Afrika og Europa. Selv om verket er fra 2007, er det fremdeles ytterst aktuelt.

* (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk