Slik lager du perfekt majones

Tekst

Guro Helgesdotter Rognså har doktorgrad i sauser. Her lærer hun hvordan du enkelt lager perfekt majones - uten å vispe!

Guro Helgesdotter Rognså har laget smørsaus i flere år for å finne ut hvordan kjemiske prosesser påvirker hvordan vi lager mat. Nylig disputerte hun med en doktorgradsavhandling om emulsjonssauser ved Københavns Universitet.

Til daglig holder hun til på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der hun har jobbet tett med kokkene.

Her viser hun D2s lesere hvordan du raskt kan lage perfekt majones - uten fare for at den skiller seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Er du allergisk mot egg? Slik lager du majones uten egg: Slik lager du majones uten egg

Se også: Slik lager du perfekt Hollandaise og Bernaise

Les hele artikkelen om Dr Saus, Guro Helgesdotter Rognså: Slik lager du perfekte sauser

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk