Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Smokin' hot! Skuespiller Shia LaBeouf er blant celebritetene som har fått testet programleder Sean Evans' supersterke kyllingvinger.

Smokin' hot! Skuespiller Shia LaBeouf er blant celebritetene som har fått testet programleder Sean Evans' supersterke kyllingvinger.

I denne nettserien må kjendisene spise altfor sterke kyllingvinger, for å få promotere sitt nyeste prosjekt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Julia Afshary-Kaasa publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I nettserien «Hot Ones» er kjendisintervjuene aldri kjedelige.

I 2015 publiserte gratisavisen Natt&Dag en satirisk «ny mal for portrettintervjuer» som skulle gjøre journalisten overflødig. Alle klisjeene fra et standardisert lørdagsintervju var med: salatspising, Theatercaféen, den tunge tiden, den optimistiske avslutningen.

Senere ble saken brukt i journalistundervisningen på Oslomet, som et eksempel på hvordan man ikke skal portrettere sportsmannen som er høyaktuell med ny realityserie.

Kanskje burde det vært slutten på intetsigende, oppskriftsfølgende oppslag i lørdagsavisen, men den gang ei. Så, finnes det en morsommere måte å snakke med hun som gir ut bok, han som er aktuell med tv-serie, eller de som har et nytt album?

Jo, da!

Artist Billie Eilish.

Artist Billie Eilish.

Fakta: «Hot Ones»

Nettserie hvor celebriteter intervjues mens de spiser brennhete kyllingvinger.

firstwefeast.com

Billig moro

Nettserien «Hot Ones», som kan ses på Youtube, er inne i sin 16. sesong. Premisset er enkelt: i et mørklagt rom sitter intervjuer Sean Evans og en aktuell celebritet. På bordet foran dem ligger en rekke hot wings, som i oppadstigende rekkefølge blir stadig sterkere.

Dersom gjesten klarer å spise alle kyllingvingene, får vedkommende lov til å fortelle om sitt siste prosjekt.

Det er billig moro, så klart, og det har noe karakteristisk internettsk over seg: å se folk spise ting de ikke liker. Men kombinasjonen av gimmick-aktig format, Evans' vennlige oppsyn, og god research gjør «Hot Ones» til et ekstremt underholdende program.

Hva er det verste tv-kokk Gordon Ramsey har sett på et kjøkken? Rotter på størrelse med motherfucking cats, og en syv år gammel tartarsaus som boblet. Hva er det rareste produktet Paris Hilton er blitt spurt om å sette navnet sitt på? Kidneybønner. Synes skuespiller Shia LaBeouf at internett-memes er kunst? Ja, definitivt. Alt som rører deg, er kunst.

Samtalen er sjeldent tøff eller konfronterende. Celebritetene blir ikke presset til å fortelle om vonde barndomsminner eller nylige brudd. Isteden kaster de opp, hallusinerer og tømmer kanner med melk.

Tv-kokk Gordon Ramsey.

Tv-kokk Gordon Ramsey.

Brennhet pr

Kyllingvingenes styrke måles i Scoville-skalaen. Den siste vingen måler rundt 300.000 enheter, til sammenligning ligger en vanlig Tabasco-saus et sted mellom 2000 og 5000.

Det er denne vingen som blir samtalens naturlige katarsis, hvor intervjuobjektet holder seg til brystet, hoster og gråter, alt for de siste ti sekundene hvor han eller hun kan reklamere for sitt nyeste arbeid. Som for eksempel da den amerikanske artisten Billie Eilish gjestet programmet og programleder Evans sa:

– Billie Eilish, du kom deg gjennom alle vingene, fortell hva du er aktuell med.

Superstjernen river seg i håret, strekker ut tungen i et forsøk på å minske smerten.

– Jeg har et album som jeg tror kommer ut i mars. Jeg vet ikke, jeg klarer ikke tenke.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.