Saker om: Mat Schlägergården: Festmåltid i fredet bygg Ukraina-krigen fører til prishopp på norske dagligvarer. Denne uken skrus prisene opp igjen. Hun løfter frem de kvinnelige hverdagskokkene Få varsel når vi skriver omMat Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk! Da han tapte en diskusjon på fest, ble han veganer Krigen om sult og klima Nektar vinbar: Ikke bare for vinens skyld Klatrer som en geit 1. juli økes prisen på handlekurven din – analytiker tror matvareprisene kan stige nær ti prosent i år Et mylder av måter å angripe vanlige råvarer på Københavns eksklusive restauranter får kraftig kritikk i Financial Times Innlegg: Ideologienes næringsverdi Innlegg om dagligvarer: Fylkesnes og Westgaard-Halle bør lytte til fagfolk Innlegg fra SV og Høyre: Trenger nye tiltak for styrket konkurranse mellom kjedene Innlegg: Politikerne legger opp til mer import av «egne merkevarer» i dagligvarekjedene Sult som russisk våpen Innlegg om dagligvarer: Politisk skråsikkerhet kan koste forbrukerne dyrt Restaurant Mon Oncle: Førsteklasses klassisk Innlegg i dagligvarestriden: Ikke bare juridisk uholdbart, men også en bortforklaring Han har spist seg gjennom den norske naturen Innlegg: Passive politikere kan koste forbrukerne dyrt Innlegg: Bjerkholt og enkle svar om dagligvarepriser Toppsjefen i matkonsernet Agra: – Vi må øke prisene mer enn vi er komfortable med Innlegg: Politisk handlekraft – til hvilken pris? Finnes det en bedre tartar i Oslo akkurat nå? Neppe 17. mai-kaker med vaniljekrem i hovedrollen Forvalter Jan Petter Sissener om høy prisstigning i USA: - Inflasjonstallene er verre enn fryktet, men ikke veldig dramatiske Nedre Foss Gård: Akerselvas praktrestaurant Kronikk: Bondeopprørerne vil ha ny politikk – krever bare mer av det samme gamle Flere land innfører restriksjoner på matvareeksport Dyrket kjøtt kan revolusjonere matindustrien Brasserie Britannia: Fest uten skinnvest Livsnyterne savnet en møteplass for mat-, vin- og musikkinteresserte. Så de laget sin egen Hvordan bygge opp et kriselager? Kronikk: Dyrere mat og energi rammer skjevt Snadder & Vin: Lun vinbar med småretter Stadtholdergaarden: Velbehag i indre fil Slik lager du årets beste påskegodsaker 15 modne viner til påskelammet Bar Amour: Kulinarisk enhjulssykkel Hva er det som gjør det katalanske kjøkkenet så uforskammet godt? Innlegg: Biodrivstoff kan gi oss en buffer mot sultkatastrofer Den virkelig gode dietten er slående enkel Kronikk: Matvarekrisen gjør at norsk bruk av biodrivstoff bør revurderes snarest Stein Erik Hagen har vurdert å flytte til «atomsikre» Australia: – Vi har overlevd på poteter og fisk før Christopher Haatuft: – Kåken min er en bruksgjenstand, ikke et kuratert hjem Slik har du aldri smakt iskrem før Innlegg: Bakterier og insektlarver kan avhjelpe matkrisen J2: Forfinet og spennende koreansk Møt de nye matpionerene Innlegg: Dårlig dyrevelferd kan svekke appetitten på norsk laks
Få varsel når vi skriver omMat Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk!
1. juli økes prisen på handlekurven din – analytiker tror matvareprisene kan stige nær ti prosent i år
Forvalter Jan Petter Sissener om høy prisstigning i USA: - Inflasjonstallene er verre enn fryktet, men ikke veldig dramatiske
Stein Erik Hagen har vurdert å flytte til «atomsikre» Australia: – Vi har overlevd på poteter og fisk før