Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Eldre kvinner kommer bort og sier: «Wow»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kunststudent Karin Keisu liker å bruke klær og sminke til å provosere.

– For meg handler stil selvsagt en del om min skeive identitet. Det jeg har på meg, skal helst gi et tydelig hint om dét, uten at det er nødvendig for meg å si noe, forteller Karin Keisu (23).

Under oppveksten i en mikroskopisk bygd i Nord-Sverige var hun alltid «den spesielle». Ingen farger ble utelatt når antrekk skulle plukkes ut, og accessoirene var de merkeligste hun kunne finne. Mot slutten av tenårene førte vindene henne til Berlin. Den fargerike garderoben ble sakte, men sikkert svart av å bo der – inspirert av andre club kids. Til slutt var alt i garderoben monokromt og minimalistisk.

Fakta: Karin Keisu

Student ved Kunsthøgskolen i Oslo

Stiltips:
– Ha det gøy med stil. Det er bare lek!

Nå, som kunststudent på Kunsthøgskolen i Oslo, er fargene tilbake. Dette antrekket består av plagg fra bruktbutikker rundt om i hele verden. Uttrykket preges av en evig lekenhet.

– Det hender jeg kler og sminker meg med et mål om å provosere. For ikke lenge siden farget jeg hele ansiktet mitt rødt og vippene hvite. Jeg brukte et skjørt som kjole, festet med belter. Da var det faktisk noen som sa «usj» idet de gikk forbi meg på gaten, sier Keisu.

– Men det skal mye mindre til enn dét for å sjokkere i Oslo. Det overrasker meg hva folk reagerer på. Folk tar ting så altfor alvorlig.

Keisu er ikke sikker på hva grunnen er.

– Kanskje fordi de ikke klarer å plassere meg? At jeg ikke faller inn i en typisk subkultur? Hva er hun, liksom? Det er muligens forvirrende, sier hun.

– Men titt og ofte hender det også at eldre kvinner kommer bort og sier: «Wow, for en hårfarge. Det skulle jeg ønske jeg turte å ha.»

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.