Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg tror jeg har 50 par tights

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bergljot Birkeland (6) er en svoren tilhenger av farger. Men om ti år blir det, ifølge henne selv, slutt på moroa.

– Jeg går mest i tights. Jeg tror jeg har 50 par, sier Bergljot Birkeland med stolt mine.

Hun står midt på jenterommet sitt i en japanskinspirert leilighet på St. Hanshaugen i Oslo. Latteren flommer fra stuen. Foreldrene, designer Cathrine Kalfoss og scenograf Erlend Birkeland, er lutter øre.

– Nei, du har ikke 50 par tights, Bergljot, retter Kalfoss.

– Jo, i alle fall 30, roper Bergljot bestemt.

– Ja vel, da.

Fakta: Bergljot Birkeland

Førskolebarn

Stiltips:
– Spesielt til gutter: bruk mer farger!

Seksåringen har siden hun var to år fått bestemme selv hva slags klær hun skal møte verden i; et resultat av en ekstremt sterk vilje og en tidlig bevissthet rundt klær. Under en ferietur til Hellas i fjor sommer var badedrakten – som hun har på seg her – det eneste som dugde i hennes øyne, også på restaurant om kvelden.

– Den ser jo helt ut som om den kunne vært laget i Russland på 80-tallet, sier en lattermild far.

Under solen på de greske øyer var dessuten hele kroppen dekket av falske gulltatoveringer, og – som en siste prikk over i-en – bar hun en pusete vest med leopardmønster.

Jenterommet preges av de forbausende mange kattebamsene og katteinspirerte tingene Bergljot har klart å opparbeide seg i løpet av sitt hittil korte liv. Skapene flommer over av tøy med mønster, glitter og farger – med unntak av grønt, som hun er nøye med å poengtere at hun «hater».

Hva tror du kommer til å gå kledd i om ti år?

– Nei, mye svart, hvitt og grått.

– Å ja? Ikke noen farger?

– Nei. Om ti år må jeg gå med voksenklær.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner