Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Ideen var å lage et enkelt møbel i tre

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Da Joanna Laajisto trengte en krakk til et bed and breakfast hun innredet, tegnet hun den selv.

– Vi trengte et multifunksjonelt møbel.

Det var under arbeidet med å innrede Villa Airisto, et nytt bed and breakfast i den finske skjærgården rett sør for Åbo, at Joanna Laajisto, en av Finlands mest kjente interiørdesignere, oppdaget at det hadde passet fint med et møbel som både kan fungere som et sidebord, en benk og en krakk.

Fakta: Joanna Laajisto

Finsk designer.

Driver sitt eget studio, som både utvikler produkter og jobber med interiører for restauranter, hoteller, butikker og kontor.

joannalaajisto.com

Siden hun allerede var i kontakt med produsenten Made by Choice, som har spesialisert seg innenfor tremøbler og produserer alt i sin egen fabrikk i Finland, ble prosessen relativt enkel.

Materialet er ask, ufarget eller svart, og når Villa Airisto – der tanken er at du skal kunne feriere som overklassen en gang gjorde, i en stor, gammel villa med havutsikt – åpner til sommeren, vil de moderne, men likevel tidløse krakkene og benkene være på plass.

– Ideen var å lage et enkelt møbel i tre, sier Laajisto.

Den viktigste egenskapen til en krakk er at den skal passe inn i alle sammenhenger og miljøer

JOANNA LAAJISTO – interiørdesigner

– Og det synes jeg vi har fått til. Jeg er kanskje mest fornøyd med den ærlige formen.

Når hun må velge en egen favorittkrakk er valget enkelt:

– Jeg er veldig glad i Alvar Aaltos klassiske krakk 60, sier hun.

– Den viktigste egenskapen til en krakk er at den skal passe inn i alle sammenhenger og miljøer – fra de minimalistiske til de overdådige. Det synes jeg også at Airisto gjør.

* (Vilkår)

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner