Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Marianne Wiig Storaas. Volvo S80 - Foto: Sune Eriksen

Marianne Wiig Storaas. Volvo S80 - Foto: Sune Eriksen

– På E18 begynte førersetet på min 240 å brenne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kunstner og tidligere landslagsspiller Marianne Wiig Storaas kjører bare Volvo – uansett.

Strake veien, siden midten av 1990-tallet, har billedkunstner Marianne Wiig Storaas (45) bare kjørt Volvo. Men det var fotballen som startet alt.

Hvorfor ble det deg og Volvo?

Jeg spilte fotball på landslaget fra jeg var 16 år, og treneren min, Sverre Sveen, og ektefellen Wenche hadde hver sin Volvo herregårdsvogn, den ene grønn og den andre burgunder. De var så greie å kjøre oss til absolutt alle kamper og treff, og den brummende, trygge lyden fra Volvo-motorene satte seg i meg.

Siden har du kjørt en lang kø av Volvoer?

Ja, og den fineste har kanskje vært en pen, kongeblå Volvo 960 som dronning Sonja skal ha fått spesialbestilt til ambassaden i Paris, med kameraer overalt og flaggholdere på hver side av fronten. Passasjerene mine og jeg ble aldri ferdige med å gjette hvilken side i baksetet Sonja satt på. Men jeg brukte den kongelige 960-en mest til å frakte bilder.

Bilen er borte, og både du og Sonja har ny Volvo?

Ja, og jeg har hatt andre siden. Nå sist hadde jeg lyst til å oppgradere til en nyere bil. Dette er toppmodellen av S80 med lyse skinnseter. For meg er den en luksusbil, men for Tesla-eiere er den kanskje ikke det.

Fakta: Bil-cv

1997 Volvo 240 (1976)

2006 Volvo 740 (1985)

2011 Volvo 960 (1992)

2017 Volvo S80 (2007)

Er Volvo en typisk kunstnerbil?

Nei, kunstnere kjører vel Porsche. Men jeg er faktisk blitt veldig god venninne med en annen kunstner, Vigdis Fjellheim, fordi hun også kjører Volvo. Vi fikk en gnist. Men i min nye S80 er den trygge Volvo-lyden dessverre borte. Når jeg gasser på, hører jeg bare en racerbil.

Hva gjør du for å kompensere for tapet av trygg lyd?

På motorveien lytter jeg alltid til det samme albumet, «The Assassination of Julius Caesar» med det norske bandet Ulver. Som når jeg arbeider med kunst, blir kjøringen en repeterende messe. Jeg hører maks to plater når jeg jobber i månedsvis mot åpningen av én utstilling.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Hva slags kjørestil får du av å terpe på ett album?

Jeg får høre at jeg kjører veldig bra. At det flyter. Det har med fotball å gjøre, å sørge for å ha oversikt.

Har du virkelig aldri hatt trøbbel med Volvo?

Tja, en gang på E18 begynte førersetet på min 240 å brenne. Det var ikke verre enn å vrenge til siden, frakoble setevarmeren og kjøre videre. Det viste seg at setet var stoppet med halmstrå.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner