Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moods of Norwegian

Tekst

Klesdesignerne Moods of Norway står bak flyselskapets nye uniformer.

I forbindelse med Norwegians lansering av nye langdistanse-flyvninger og innkjøper av Boeing 787 Dreamliner-fly har Moods of Norway fått i oppdrag å designe uniformene til kabinpersonale og piloter. Duoen Peder Børresen og Simen Staalnacke påbegynte arbeidet ifjor, og Børresen forteller at briefen fra Norwegian var åpen.


– Norwegian er jo opptatt av å fylle flyene sine med norske verdier, og der sammenfaller våre filosofier fint. Vi har jo faktisk ganske mange fellestrekk med Norwegian, som er et ungt og lekent flyselskap. De fylte ti år ifjor, vi fyller ti år i år, og er sånn sett barn på samme alder, sier Børresen.

Uniformsdesignen er influert av den såkalte gullalderen i flyvning på 1960-tallet, der det amerikanske flyselskapet Pan Am gikk i bresjen med sine lyseblå uniformer. Moods of Norway har valgt å holde fargepaletten sober i marineblått, hvitt og rødt, mens jakkefôret er dekket med en illustrasjon over Norge og Norwegians internasjonale flyvninger.

Det er ikke ukjent at lokale designere står bak uniformene til nasjonale flyselskap. Vivienne Westwoods samarbeid med Virgin Atlantic ble nylig offentliggjort, og det australske flyselskapet Quantas hanket inn den Melbourne-fødte skredderen Martin Grant for lanseringen av deres nye uniformer. Børresen og Staalnacke snakket lenge med Norwegians kabinpersonale og piloter for å få frem hva de ønsket seg av funksjon og finesse. Silhuettene er enkle og ukompliserte, men innehar flere av de klassiske snittene som fungerer som signaturen til Moods of Norway.

– Det er som en liten kolleksjon der de ansatte kan mikse og matche elementene selv etter eget ønske, sier Staalnacke.

Flere subtile elementer har fått plass, som slagordet «Come fly with me», som kun blir synlig når man bretter opp kragen på uniformsfrakken, og sokker med huskeliste (deriblant «Remember toothbrush, exits, have fun»). I tillegg vil uniformsermene til kabinpersonalet ha påskrevet «Coffee» og «Tea» på høyre og venstre erme.

Nett:norwegian.no / moodsofnorway.com(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.