Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Også i rødt. Nylig viste Avenue kolleksjonen på ­messen Revolver under ­Københavns moteuke, i samarbeid med arkitekt og designer Henrik Ødegaard.

Også i rødt. Nylig viste Avenue kolleksjonen på ­messen Revolver under ­Københavns moteuke, i samarbeid med arkitekt og designer Henrik Ødegaard.

Ullfrakk. Det norske klesmerket Avenue opererer med en veldig distinkt silhuett og «tunge» stoffer som ull og kasjmir. Modell er kunstneren Lars Brekke.

Ullfrakk. Det norske klesmerket Avenue opererer med en veldig distinkt silhuett og «tunge» stoffer som ull og kasjmir. Modell er kunstneren Lars Brekke.

– Vi nerder sykt på detaljer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Gjengen bak det norske klesmerket Avenue fant hverandre gjennom hardcore-bevegelsen. Forrige uke viste de i København.

Det norske klesmerket Avenue har eksistert siden 2015, og operert litt på siden i hovedstadens motemiljø. Forrige uke viste de sin største kolleksjon til nå på messen Revolver under Københavns moteuke.

Fakta: Avenue

Norsk klesmerke
avenue.fyi

Etablert i 2015 av Gustaf Gyllenhammar, Ingvild Abrahamsen og Espen Follestad.

Viste forrige uke på messen Revolver under Københavns moteuke, i samarbeid med arkitekt og designer Henrik Ødegaard.

Merkets primus motor Gustaf Gyllenhammar (37) kommer fra en tradisjonsrik klesfamilie. Oldefaren begynte å importere stoffer til norsk møbel- og tekstilproduksjon fra Italia og Portugal i starten av forrige århundre, og siden har familien jobbet i tekstilbransjen, etter hvert også som agenter for fabrikker i Europa og Asia.

Hard kjerne

Avenue ble startet av Gyllenhammar i samarbeid med samboer Ingvild Abrahamsen (31), utdannet designer fra kles- og kostymelinjen på Kunsthøgskolen i Oslo, samt For Pete's Sake og Amulet-gitarist Espen Follestad (42). Alle tre har bakgrunn fra landets hardcoremiljø. Musikkinteressen preger også klærne.

– Det er mye striper og en veldig distinkt silhuett, en loose fit. Hvis shoegaze eller indieband fra 90-tallet hadde gått i high fashion, ville de valgt Avenue, sier Gustaf Gyllenhammar med et flir.

Avenue. Norsk klesmerke som opererer i sånn stilren basic verden. Foto: Sofie Kjørum Austlid

Fargerikt

– Vi nerder sykt på detaljer. Alt er av ull, silke, kasjmir, bomull, jak, du vet, sånn okse: rene, naturlige og 100 prosent gjenvinnbare stoffer. Du kan hive det på en komposthaug, så råtner stoffet.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Avenue, som kanskje har vært kjennetegnet av nokså rare, men stilsikre basisplagg, har nå kastet seg over fargekartet: her er både rødt, grønt, brunt og hvitt – moder jord – representert.

– Vi er veldig opptatt av å se fremover. Det er jo stilen. Det være future.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.