Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Personlig foretrekker jeg klær som sier «ikke plag meg»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Av en eller annen grunn får Chris Le en del oppmerksomhet likevel

– Jeg kommer fra en familie der de aller fleste er skreddere. Vi har fire skredderhus bare i Oslo, forteller Chris Le (23).

Han har selv valgt å gå den samme løypen, og er midt i klesdesignstudiet på Kunsthøyskolen i Oslo.

– Det var aldri slik at de la noe press på meg om å skulle følge den samme karriereveien som dem. Men det ligger nok litt i blodet mitt å være opptatt av plagg, kvaliteter og godt håndverk.

Fakta: Chris Le

Klesdesignerstudent

Stiltips:
– Hold stilen ren og pen, men rock antrekket som om det skulle være det siste du noen gang gikk i.

Designstudentens fremtoning er mild og tilbakelent, og stilen fungerer som en direkte forlengelse av personligheten.

– I Singapore får man ikke tygge tyggis på gaten fordi alle spytter dem ut og skitner til. Den tanken om renhet liker jeg. Både omgivelser og det man har på seg skal være ordentlig.

Han er egentlig ikke interessert i oppmerksomhet.

– Men av en eller annen grunn sier vennene mine at jeg skiller meg ut, selv om jeg ikke prøver. Personlig foretrekker jeg klær som sier «ikke plag meg». Det skal ikke være for mye støy i antrekket, sier Le, som her har på seg sko fra RAF Simons x Adidas, sokker og genser fra Uniqlo, bukser fra Weekday, og en second hand-skjorte.

Ytterst har han valgt noe han har laget selv, og som kan minne om en skuddsikker vest. Le har lenge tenkt at klær kan benyttes som et skjold mot omgivelsene.

– I ungdomstiden hadde jeg det ikke alltid like lett. Da hendte det at jeg brukte store plagg eller lag på lag som en måte å beskytte mitt indre jeg på. Det kan være et fint redskap når man har litt tøffe dager.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.