Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Norsk designer forlater Roberto Cavalli

Tekst
Den norske designeren Peter Dundas har lagt moteverdenen for sine føtter, men fikk ikke Cavalli-stilen til å passe. Foto: Jeff Gilbert

Den norske designeren Peter Dundas har lagt moteverdenen for sine føtter, men fikk ikke Cavalli-stilen til å passe. Foto: Jeff Gilbert

Peter Dundas forlater stillingen som kreativ direktør etter halvannet år.

Den norske designeren Peter Dundas har fratrådt sin stilling som kreativ direktør i motehuset Roberto Cavalli. Dundas tiltrådte stillingen i mars 2015. Han har tidligere jobbet som sjefsdesigner i samme motehus fra 2002 til 2005, skriver Business of Fashion.

Ifølge nettstedet fikk Dundas' to første kolleksjoner lunkne mottakelser i pressen og blant kundene, men de skriver samtidig at det er uvanlig at en designer blir byttet ut etter bare to kolleksjoner.

Ofte krever det tre eller fire kolleksjoner før en designer har «funnet formen» i et nytt motehus.

- Jeg tror ikke Peter Dundas var riktig for Cavalli. Jeg mener de bør gå tilbake til røttene sine og flytte designerne tilbake til Firenze - der selskapets hjerte ligger, sier Luca Solca, leder for luksusvarer i Exane BNP Paribas til Business of Fashion.

Markedet for luksusvarer vokste bare en prosent i 2015 og aktørene kjemper stadig hardere om hverandres markedsandeler.

Roberto Cavalli ble i april i fjor kjøpt opp av fondet Clessidra Capital Partners og i juli ble det ansatt ny administrerende direktør, Gian Giacomo Ferraris, som tidligere jobbe for Versace. Clessidra håper at endringene i ledelsen skal få Cavalli tilbake til lønnsomhet.

Peter Dundas har ikke svart på DNs henvendelse onsdag.

Les også:
Trump vil spille rase-kortet
Oljeserviceselskap kutter 20 prosent
- Fikk sparken for å komme 90 sekunder for sent på jobben én gang

DNtv anbefaler: (test av Playstation VR)

Podkast: Podkast spesial: Statsbudsjettet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.