Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

For stor er blitt riktig størrelse

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Styling: Sunniva Hartgen / Hår: Andrés Kløvstad / Makeup: Linda Wickmann

Styling: Sunniva Hartgen / Hår: Andrés Kløvstad / Makeup: Linda Wickmann

I høst skal jakken helst være et par størrelser for stor.

Denne høsten ser det ut til at ytterplaggene, enten det er frakker, trenchcoater, boble-, bomber- eller dressjakker, helst skal være et par størrelser for store. «Oversized» er blitt «right size».

Fakta: Høstens trender No. 4: Store jakker

Frakk: Maison Martin Margiela

Dress: Balenciaga

Genser: Acne Studios

Sko: F5 Collections

Dette er i og for seg ikke nytt – bomberjakker har hengt tungt over skuldrene til gatemotefanatikere i lang tid, spesielt de hypede variantene signert Vetements, som henter mye inspirasjon fra tiden etter Sovjetunionens kollaps. Det nye er at trenden nå gjelder alle typer jakker og er representert hos en rekke ulike merker.

Alt fra Craig Green og Yohji Yamamoto til Dolce & Gabbana, Givenchy og Moncler vil at det skal se ut som om du har lånt jakken til faren din denne høsten. I kolleksjonene finnes voldsomme frakker i tykk bomull, som minner om røykejakker fra midten av 1800-tallet, samt denim- og skinnjakker som lar kraftige skulderputer og krager få synge «her kommer tøffe-tøffe-tøffe-tøff» – litt puslete, men trendy.(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.