Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Skjerf: Dries Van Noten/Høyer Eger – Teddy coat: Max Mara/Høyer Eger – Sko: Custommade – Øreringer: Maanesten

Skjerf: Dries Van Noten/Høyer Eger – Teddy coat: Max Mara/Høyer Eger – Sko: Custommade – Øreringer: Maanesten

Sauen er blitt trendsetter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Motedesignerne har rettet kikkerten mot sauene.

Den første sangen mange lærer som barn, er ofte «Bæ, bæ, lille lam». Denne høsten holder det nok ikke med det ene lammet som svarer at det har nok ull til søndagsklær til både far og mor, og i tillegg et par strømper til lillebror. For den som følger moten, er nemlig tiden inne for å skaffe seg svære, kraftige saueullkåper og -jakker.

Voldsomt mange motedesignere har inkludert dette materialet i sine høstkolleksjoner i år. Men de ser ikke ut til å være helt enige i om det er såkalt shearling, der saueullen er myk og langhåret, eller varianten hvor materialet ligner teddy, man skal gå for.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Hos Dior, Tom Ford, Coach og Louis Vuitton er det stemning for sistnevnte. Alexander McQueen, Loewe, og Stella McCartney ser ut til å være av en litt annen oppfatning. Der bærer kåpene tydelig preg av 1970-tallet, og ser ut som om de kunne vært en del av Mick Jaggers private garderobe, for så å bli båret av én av hans groupies og foreviget på et av de ikoniske bildene fra den tiden.

Den som vil være på den sikre siden kan gå for både shearling og teddy – og formelig bade i et hav av ull i nyanser fra brunt, via beige, til den reneste hvitfarge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.