Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Biltema. Musiker Bendik Hovik Kjeldsberg bak rattet på en tung og stødig amerikansk 51 Buick Super, som inspirerte låten «Dark Green 51». Alle låtene på ep-en henter navn fra biler på Horten Bilmuseum.

Biltema. Musiker Bendik Hovik Kjeldsberg bak rattet på en tung og stødig amerikansk 51 Buick Super, som inspirerte låten «Dark Green 51». Alle låtene på ep-en henter navn fra biler på Horten Bilmuseum.

Trommeslager debuterer med techno-ep

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kaja Kirsebom publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Spiller vanligvis trommer for Nils Bech, Gundelach og Bendik. Nå utgir han techno-ep inspirert av veteranbiler.

– Alle låtene på ep-en «Depot» er oppkalt etter biler som sto i Horten Bilmuseum, sier musiker Bendik Hovik Kjedsberg (27) om ep-debuten han lanserer 14. desember under artistnavnet Bendik HK.

Det var bestefaren, og siden faren, som drev museet til det stengte dørene i august i år.

Fakta: Bendik Hovik Kjeldsberg

Trommeslager, debuterer som soloartist under navnet Bendik HK.

Trommeslager for Bendik, Nils Bech, Gundelach, Ivan Ave, No. 4 og Hanne Hukkelberg.

Aktuell med ep-en «Depot» på plateselskapet Mutual Intentions 14. desember.

bendikhk.com

– Jeg begynte å jobbe der da jeg var altfor ung. Jeg gjorde lekser der. Og så håpet jeg det ikke skulle komme folk, fordi jeg ikke var helt sikker på hvordan kassaapparatet fungerte. Det fineste var å kunne være i den store hallen, blant et tyvetall gamle biler, helt alene. Jeg lekte i bilene og laget historier om hvor de hadde vært.

Som 19-åring flyttet trommeslageren fra Horten til Oslo og begynte på Musikkhøgskolen. Siden da har han vært å se bak et trommesett på utallige scener. Han spiller med artister som Bendik, Nils Bech, Gundelach, Ivan Ave, No. 4 og Hanne Hukkelberg på alt fra intime konserter til hovedscenen på Øyafestivalen.

Mellom Kjeldsbergs 100–150 turnerende reisedøgn i år, har han funnet tid til å produsere egen musikk.

Techno

I fjor lanserte han singlene «Indigo Interceptor» og «Silver 912» på Spotify. Etter en kritikerrost konsert i en fullsatt Kulturkirken Jakob under Bylarm i vår, fikk han apparatet han trengte for å satse på Bendik HK.

Ep-en befinner seg i techno- og ambient-landskapet, uten tekst og vokal. Kjeldsberg vil at låtene skal være som en fortelling – den skal begynne et sted, ende et annet.

– I techno er loops og sekvenser gjentagende, du får den samme historien hele veien. Jeg vil lage musikk med samme rytme, drive og bevegelse som techno, men som følger låtstrukturen til en melodi.

Kabriolet

På ep-en lyder låttitlene «Black Dino», «Glacier Blue Skylark», «Grey E» og «Dark Green 51» – bilene fra Horten Bilmuseum som har betydd mest for Kjeldsberg.

– Glacier Blue Skylark er en lyseblå kabriolet. Setene har samme farge som bilen, med hvite detaljer. Sømmen på setetrekkene er sydd langt inn i materialet, noe som gjør dem boblete og komfortable. Dashbordet og rattet er som et eget møbel. Alt er stort, tungt, manuelt, som det er på amerikanske biler, sier han.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

– Jeg er veldig glad i å sove og slumre i bil. Den første singelen min er inspirert av å falle inn og ut av søvn i baksetet i en bil, mens folk prater. Når man er i en glidende limbo mellom å følge med og å sove. Jeg er veldig inspirert av universet til David Lynch, hvor balansepunktet er mellom drøm og virkelighet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.