Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Tut-tut. Den amerikanske regissøren Wes Anderson har designet interiøret i Belmond British Pullmans luksuriøse restaurantvogn Cygnus. Resultatet? Som hentet rett ut fra en av Wes Andersons filmer, ifølge togselskapet.

Tut-tut. Den amerikanske regissøren Wes Anderson har designet interiøret i Belmond British Pullmans luksuriøse restaurantvogn Cygnus. Resultatet? Som hentet rett ut fra en av Wes Andersons filmer, ifølge togselskapet.

Ta toget inn i Wes Andersons univers

Tekst

Vil du få varsel hver gang Alf Marius Opsahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Filmskaperen har designet interiøret i en av restaurantvognene til Belmond British Pullman.

«Jeg elsker tog! Jeg har flere ganger hatt muligheten til å skape togvogner og kupeer i filmene i mine, så jeg sa straks ja da jeg fikk sjansen til å gjøre det også i virkeligheten.»

Det sa den amerikanske regissøren Wes Anderson (52), som nå har fått boltre seg i en av Englands mest luksuriøse togvogner, i forbindelse med åpningen i London nylig, ifølge en pressemelding fra togselskapet Belmond.

Togvognen tilhører selskapet som siden 1970-tallet har tilbudt eksklusive togreiser i 11 restaurerte såkalte Pullman-vogner fra 1920- og 1930-tallet, inkludert forbindelsen Venice Simplon-Orient-Express – togruten mellom London og Venezia.

Fakta: Belmond British Pullman

Britisk luksustog etablert i 1982, som tilbyr dag- og helgeturer i Sør-England med avganger fra London Victoria Station.

belmond.com

Ukentlig avgang

Wes Anderson, kinoaktuell med «The French Dispatch», og kjent for sin særegne, flamboyante visuelle stil, ble av selskapet bedt om å slå seg løs i restaurantvognen med navnet Cygnus – opprinnelig påbegynt i 1938, men på grunn av annen verdenskrig ferdigstilt først i 1951.

Vognen har blant annet vært hyppig i bruk under britiske statsbesøk, men har også en tidligere filmhistorie og figurerer for eksempel i «Agatha» fra 1979, med Dustin Hoffman og Vanessa Redgrave i hovedrollene.

Wes Anderson har i filmene sine tidligere tatt i bruk både hoteller og tog som sentrale ingredienser, som i «Grand Budapest Hotel» (2014) og «Darjeeling Limited» (2007).

Men mens togsettet man kan se på vei gjennom India i sistnevnte, ikke har vært mulig å booke i virkeligheten, er det nå seter å få gjennom Belmond British Pullman – med ukentlige avgang fra London Victoria Station.

Symmetrisk

Den Wes Anderson-designede vognen er ifølge togselskapet Belmond «som hentet rett ut fra en av hans filmer», med art deco-inspirert marketeri «som viser solstråler, skyer, stjerner og bølger».

Vognens himling har fått fargen pastellrosa, mens gulvene og setene er holdt i sjatteringer av grønt. De nye champagnekjølerne er i svaneform – og alt er også umiskjennelig andersonsk symmetrisk.

Prisen for en reise begynner på cirka 5000 norske kroner.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.